Barnens utveckling

För ungefär en månad sedan så började båda barnen att åla sig framåt på samma dag. De har sedan dess utvecklat sina färdigheter o Evelin ålar idag framåt som en liten larv med rumpan uppåt :) Snabbt går det o när hon väl har bestämt vart hon vill så gäller det att vara med i svängarna för hon tar sig förbi vissa hinder i vägen o kan tex ta sig ut på altanen själv trots hög tröskel.
Denise har övergett ålandet o sitter istället på rumpan o drar sig framåt/hoppar framåt. När hon väl bestämt sig så går det i rasande takt o det gäller att passa alla saker som är några decimeter över golvet. Hon har en klar fördel i att hon redan sitter upp o sedan når låååångt med sina små armar. Hon ställer sig upp på knä mot möbler o försöker nå ännu längre , men än har hon inte lyckats ställa sig upp själv. Nackdelen med Denise förflyttningsmetod är att det tar stopp vid trösklar o liknande. Denise har dock senaste veckan lärt sig att ta några kryptag o detta sker just nu uteslutande där det är knöligt/besvärligt underlag så som gräs o filtar ute o det inte går att ta sig fram på rumpan. Evelin klättrar gärna på mig o kan då dra sig upp till stående men annars utforskar hon mest på golvnivån då hon inte kommit på hur man sätter sig från liggande än.

Tjejerna älskar att utforska här i huset o tvbänken med dess innehåll är hett byte. Annars fungerar även kablar av alla de slag bra, gardiner o även kattmaten har fått sig ett par påhälsningar ;)

Ute tycker de om att känna på o smaka på gräset o njuta av när vinden blåser i håret. Gunga är jättehärligt de skulle kunna gunga långa stunder i sträck. I förra veckan var vi på gungturné här i samhället o testade tre olika gungar eller fem olika blir det egentligen eftersom barnen hade varsina gungor o sedan en stor gemensam :)


Kommentarer
Postat av: Hillevi

Vilka härliga ungar!

2013-06-09 @ 21:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0