Projekt sova hela natten

Vi har under en längre tid haft det kämpigt gällande barnens nattningar samt nätterna. Evelins säng har flyttats in i gästrummet för att undvika att barnen väcker varandra på nätterna så de kan sova nätterna i genom. Tyvärr har detta inte gett önskat resultat utan barnen har länge vaknat på nätterna o vägrat somna om trits ny blöja o mat. Detta har resulterat i att Erik o jag tagit varsitt barn på varsin soffa på natten för att få sova. Ibland har barnen somnat snabbt av detta medan de andra gånger knölat runt i någon/några timmar innan de somnat om.
Sista tiden har nattningarna förvärrats av att framför allt Evelin inte alls velat sova utan börjat gallskrika så fort hon såg sin säng. Enda sätten att få henne att somna har varit om Erik lagt dig hos henne på soffan eller om vi låtit henne skrika sig trött så hon somnat. Dessvärre har hon då fortsatt smågnällt resten av kvällen innan nattens prövningar börjat. Att lägga tillbaka Evelin i sin säng på natten har varit svårt då hon lätt vaknat o blivit hysterisk när hon kommit ner i sin säng. Hon har dock kunnat somna om o sova om hon fått varit kvar i soffan.
Denise har oftast gått bra att lägga men hon hade istället börja vakna hysterisk på nätterna utan att lyckas komma till ro igen av sig själv. Trots blöjbyte o mat har hon inte kommit till ro o när vi lagt oss i soffan med henne så har hon ägnat ett par timnar till att knöla runt innan hon somnat i soffan eller kunnat komma till ro i sängen.

Erik o jag har länge känt att detta inte är hållbart men det är lätt att under dagen säga att det ska bli ändring, men betydligt svårare att klara av det på natten när sömnbristen gör sig påmind.

I lördags beslöt vi oss dock för att testa en ny taktik genom att flytta ihop barnens sängar samt byta ut en sida per säng mot stödbräda. Barnens gosekanonen de fick i doppresent fick även flytta ner i sängarna.

I söndags var första gången barnen skulle testa sina nya sovplatser o än så länge har det fungerat långt över förväntan :)
De har somnat själva dessa tre kvällar som gått sen vi bytte o de två nätterna har de haft ett varsitt kort uppvak varsin natt för blöjbyte o mat men sedan somnat igen. De har vaknat lite tidigare på morgonen runt 7.30-8 o har då börjat "leka" i sängarna/fåtöljen eller sitta o prata o skratta i sitt rum :)

Vi håller tummarna att detta är en ny vana o inte något tillgälligt!


Kommentarer
Postat av: Nina

Skönt att det verkar funka bättre, hoppas det fortsätter så. Kämpa på! :) kram

2014-02-13 @ 19:32:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0