Kristin: Grattis Spirit på 1-årsdagen!

Ja som ni förstod av rubriken så fyller våran lillkisse Spirit 1 år idag och blir en stor kisse.
Fast Spirit kommer nog alltid förbli mattes lilla bebis.
Däremot har han redan vuxit om Smokey för ett bra tag sen.
Grattis grattis min älskade vän!

Från liten till stor men fortfarande lika härlig.


Kristin: Helgen som var

Tänkte jag ska ta och berätta lite hur helgen som var såg ut.
I fredags vid 16 tog jag tåget till Linghem för att besöka Jenny för lite bastande, tacoätande och sällskapsspelande med lite kompisar. Va en väldigt trevlig kväll! Skönt med bastu, dock väldigt varmt...


Olivia, Frida & Palle.        Jonis & jag.                    Jenny

I lördags på dagen var jag hemma och städade. Sen klockan 17 tog jag tåget in till Linköping, Madde och en tjejkväll. Hos Madde väntade även Lisa, Carro, Malin och Monkan. Först blev det matlagande och god mat och sedan lite sällskapsspel. Lisa och jag var i samma lag och vann alla omgångar =) En mycket trevlig kväll som tyvärr tog slut lite för fort enligt mig.


Alla tjejerna!


Lisa, Madde, Carro, Monkan & Malin


Tizzie tvättar svansen och ligger bland spelrester.

I söndags var det åter igen dags för mig att ta pendeltåget. Denna gång till Mantorp för att åka hem till pappa på middag för att fira Daniel. Det blev kärlknul och potatisgratäng. Mums!


Bild tagen från tåget.


Dags för mat.

När jag kom hem i söndags blev det även en pratstund med Erik =)
Nu är han snart hemma hos oss igen. Han kommer hem på söndag och på onsdag bär det av igen. Ser verkligen fram emot detta!
Kram kram

Erik: Philadelphia & Atlantic City

Förra helgen blev det lite ny sightseeing :D!

I lördags förmiddag var det dags för avfärd till Philadelphia som bara ligger ca 1-1.5 timme sydväst om Princeton.

På motovägen dit såg vi en mini-biljakt. En stor vit Dodge-pickup körde om oss i ganska hög hastighet.
Helt plötsligt så ser vi att en sprillans svart Camaro som legat ganska still till höger tar fart. Sedan slår han på massa gömda sirener. Man får vara försiktig alltså, en svart snygg Camaro kan alltså vara lika med en polis...

Vädret i Philly skulle varit väldigt ostabilt, men vi hade tur och det var fint väder hela dagen :).

Blev lite vanlig hederlig sightseeing, med några kända byggnader och att bara ta det lugnt.
Här är några bilder över bl.a. Independence Hall och trapperna där Rocky springer upp för..När det mörknade i Philadelphia så bestämde vi oss för att dra till Atlantic City för lite att titta till den staden och kanske spela lite :D. Atlantic City ligger ca 1 timme sydöst om Philadelphia och kan enklast beskrivas som östkustens motsvarighet till Las Vegas. Kan också beskrivas som en stad på en ö vid Atlantkusten...

Väl där så spelade vi mest roulette, men inga stora summor. Låg som mest back 10-15 dollar och som mest plus lika mycket. Slutade faktiskt med exakt +- noll.

Några bilder (dock inga inne där via spelade då det var fotoförbud där):På vägen hem hände något oväntat...
Körde hem mitt i natten, en rak väg med skog på båda sidor, inte en bil i sikte, ligger och sveper i 70 mph på en 50 mph väg. Helt plötsigt ser jag ljus i backspegeln som snabbt närmar sig. Och sen slår bilen bakom på sina saftblandare... Typiskt. Är helt sanslöst mycket poliser här. Ser flera bilar varje dag.

Men iaf, han stoppade mig, frågade efter körkort och registreringsbevis. Jag sa att jag hade internationellt + svenskt körkort samt ingen papper på bilen. Han påpekade att man skulle ha papper, men jag påpekade att bilen inte var min och att företaget där jag jobbar har hyrt den.

Efter massa andra frågor kom vad jag trodde var dödsstöten: "Do you know that you were driving 68 on a 50 street?"
Mitt svar: "Hmmm, yeah"
Hans svar: "Ok, drive safe"
Man kan säga att jag hade tur och vann cirka 110-120 dollar ;). Var med all säkerhet att han var på gott humör samt att jag inte har amerikanskt körkort eller några papper på bilen, vilket är lagligt men gör det krångligt för honom :D!!

Japp, på lördag kommer jag tbax till Sverige en kortis innan det bär iväg till andra sidan världen.
Snart hemma!

Avslutar med veckans bild från Museumet vid Rocky-trapporna:Undrar vad för sjuk skulptör denna är gjord av ;).

Erik: Arbetet/Exjobbet på Siemens än så länge :)

Jag brukar ju försöka skriva om vad jag gjort för roligt varje helg, men förra helgen måste jag erkänna att jag faktiskt spenderade på Siemens. Är kul att jobba där men än så länge har saker tagit sin tid.

 

Efter flera frågor och funderingar om vad jag egentligen gör på Siemens, så tänkte jag äntligen ta och skriva ett inlägg om detta.

 

Jag arbetar främst med att utöka deras RAD(Rapid Application Development) verktyg som har namnet XIP(eXtensible Image Platform), vilket de använder för att bygga upp scenegrafer för specifika scenarier och skapa nya applikationer/kit.

 

Detta verktyg används som bas för flera områden, inkl ultraljud som jag fokuserar på mest.

 

Det första jag gjorde för att komma in i strukturen, men ändå göra någon nytta var att skapa min egen volymrendering (ray casting) med stöd för klippning via djupet i scenen samt fördefinerade plan(används via ultraljud för att datan är lagrad på ett visst sätt). I stort sätt betyder det att man sätter upp en scengraf och sedan skriver sina egna shaders. Detta blev sedan grunden till en tutorial för volymrendering som ska komma upp på XIP Wiki, vid ett visst tillfälle. Säger till när :D.

 

Lite screenshots från detta lilla projekt (bara för att få med några bilder i inlägget):

Efter det så har jag jobbat lite med att försöka optimera klippning under renderingen. Väldigt många specifika klipplan används när man renderar ultraljudsdata och beroende på när man klipper så tär det lite på prestandan. Kunde generalisera något men då man specifikt var tvungen att klippa strålen så sent som vid fragmentering så förlorar man ändå mycket prestanda i förhållande till att använda OpenGL-definerade klipplan. Så blev inte mycket arbete med detta.

 

Nu jobbar jag med lite mer arbete som jag kan se mer som en roligare del i mitt examensarbete. Har under en period jobbat med att ta reda på metoder för att snabba upp och förbättra skuggning/belysning i en rendering. Patric har en egen metod som kallas LAO (Local Ambient Occlusion). Fördelen med denna metod är att den inte är beroende av gradienten. Det är nämligen svårt att använda gradienten vid ultraljudsrendering eftersom datan innehåller så mycket brus.

 

Problemet är att metoden behöver optimeras för att få bättre prestanda. Jag ska försöka använda mig av "Geometry Shaders" och "Layered rendering" istället för MRT(Multiple Render Targets) som används nu. Tanken är att man kan spara mycket prestanda då man inte behöver binda om en ny 2D texture (3D slice) så sent i renderingen. Detta är bara på test-stadiet än så länge.

 

För närvarande implementerar jag metoder för att specifikt rendera ultraljudsdata av foster. Vid denna typ av rendering vill man att belysningen och skuggning ska ha väldigt hög kvalité så att fostret ser så verklighetstroget ut som möjligt. Detta gör det viktigt att rendera hud på ett bra sätt, vilket gör att man måste använda sig av någon typ av metod för påvisa genomskinligheten i huden. Dessa metoder går också under namnet "translucent lighting". Jag jobbar nu med en metod som ska användas vid textursliceing som kallas "half-angle". I princip går metoden ut på att rendera volymen ett pass från ögat och ett pass från ljuskällan i en viss vinkel och sedan använda passet från ljuskällan som skuggning samt vid påvisandet av genomskinlighet. En beprövad metod som fungerar helt ok och inte beror på gradienten.

 

Jag måste sedan kom på/hitta någon metod för att göra samma sak, fast snyggare via ray casting. Dock är det alltid viktigt att ta hänsyn till prestandan eftersom insamling av data och rendering ska ske tillsammans i realtid!

 

Andra saker som står på listan av möjliga saker att göra:

 

  • Detektering av hjärtkammar
  • Filter för att detektera övergångar mellan hud/icke-hud.
  • Pre-integrated TF för Bmode (brightness mode, viss typ av läge vid rendering av ultraljudsdata).

 

Japp, så finns mycket att göra. Men tiden går fort och man vill hinna med så mycket. Jag hoppas att jag kommer få upp farten på arbetet så att man får göra så många roliga saker som möjligt :D.

 

Imorgon blir det nog en liten sväng till Philadelphia och kanske Atlantic City.

 

Hoppas att alla har det bra hemma i kalla Sverige ;). Kanske ses när jag kommer hem en stund om ca en vecka :D.


Kristin: Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Madde att genomföra förjande:

Varje svar måste börja med bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, du får inte hitta på ord.
Om personen som utmanat dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar (förutom på fråga 1).

1. Vad heter du: Kristin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Kyss
3. Ett flicknamn: Kellie
4. Ett pojknamn: Karl
5. Yrke: Kock
6. Färg: Knallrosa
7. Klädesplagg: Klänning
8. Mat: Korv
9. Sak i badrummet: Kattlåda
10. En plats eller ort: Kalix
11. En orsak till att vara sen: Köer
12. Något man skriker: Käft
13. Film: Kate & Leopold
14. Något man dricker: Kaffe
15. Band: Kiss
16. Djur: Katt
17. Gatunamn: Kungsgatan
18. Bil: Koenigsegg
19.Sång: Kärleken är evig

Kristin: Årets katt 2009!

Hej!
Skulle bara be er att rösta på Smokey och Spirit i tävlingen årets katt =)
För visst är de underbara!? ;)

http://kattensdag.se/2009/spirit-2/
http://kattensdag.se/2009/smokey/
Kristin: Födelsedagsfirande och tenta

I helgen blev det mest att hålla sig i Norrköpingstrakten. I fredags var jag bara hemma och tog det lugnt och umgicks med katterna. I lördags kom mamma och hämtade upp mig vid 11-tiden för att vi skulle hälsa på mormor och morfar. När vi kom dit fikade vi lite på mammas nybakade bullar och sedan kollade vi gamla kläder och sorterade ut lite. Vi bjöds även på lunch innan det var dags för oss att åka vidare mot coopforum och systembolaget. Jag köpte framförallt kattsand och kattmat eftersom det var helt slut hemma. Efter coop åkte vi till maxihuset och ingelsta shopping för att titta på present till Stefan på cervera. När vi var klara där åkte vi vidare till Annette och Torgny för ett besök. Vi fikade lite där också men annars satt vi mest och pratade. Jag var väl hemma igen strax innan 18 så det blev en heldag med mamma. Vilket alltid är lika trevligt!

I söndags tog jag tåget och bussen till Ljungsbro för att fira Daniel som fyllt år och Stefan som fyllde år. Daniel blev 27år och Stefan 18år. I ljungsbro så bjöds vi på lax och avocadotoast till förrätt, hemgjord potatisgratäng, rostbiff och rödvinssås till huvudrätt och fruktsallad med glass och grädde till efterätt. Det var jättegott alltihopa!


Födelsedagsbarnen!

Den här veckan har än så länge ägnats åt pluggande. Imorse hade jag en salstenta, vilken visserligen fortfarande pågår. Det var ingen rolig tenta alls. Första och tredje frågan var helt ok både innehållsmässigt och i svårighetsgrad medan fråga två var jättedum. Skulle förklara några ledarskapsmodeller men det enda som stod var vad gubbarna som gjort modellerna hette. Så jag hade ingen aning om vilka modeller han syfta på. Svarade inget på den frågan. Så det är troligt att jag kommer få göra min första omtenta. Vilket är ganska ironiskt med tanke på att jag tycker att jag lärt mig mer i den här kursen än i många tidigare kurser.

Nae nu ska jag ta och slappa.
Kram kram

Kristin: En liten uppdatering av vardagen

Dagarna rullar på för fullt. Nu har snart ännu en vecka gått. Tänkte att jag ska visa lite bilder jag tagit de två senaste veckorna.

Min stinkkaktus verkar trivas bra i köksfönstret. Andra gången den här hösten som den blommar och denna gång med två blommor samtidigt.

Bilder från en höstpromenad förra veckan.


Mattes älsklingar!

Årets första snö.

Tog svininfluensa-vaccinet i tisdags. Fick ett fint hjärtformatmärke efter sprutan.

 

Det var allt för idag. Ska försöka bli bättre på att uppdatera mer fortlöpande.

Kram kram

 

 

 


Kristin: Halloween

Jag tänkte att jag kanske ska ta och dela med mig av lite bilder från mitt halloween-firande i Boxholm.
Här kommer de!


Prinsessan Madelene, Djävuls-Carro och häxan Kristin


Kristin- och Lisa-häxorna.


Dansande punkar-Daniel


Djävulsparet Johannes och Carro


Pirat-Per med katt-Malin och zombie-Bullen med djävuls-Monkan.


Pilot-Bjarne, PippiRambo-Patrik, Joker-Patrik och Liemannen Hugo.


Halloween-inlägget får avslutas med en bild på mig och min häxkatt Tyson.

Erik: Halloween

Japp, en av de största festhelgerna i USA är strax över, och självklart blev det mycket fest :D.

I fredags så var det en stor förfest till Halloween på Washington Road i Princeton. Är ett gäng från Siemens (6 st totalt) som hyr ett hus tillsammans, vilket gör att de är ett perfekt ställe för ett party!

Spelade lite Halloween-poker innan festen började också. Förlorade dock... Ahhh.. Kom hem i gryningen...

Lite bilder från festen:Igår var det riktiga Halloween, och kvällen/natten började med en liten spökrundvandringstur som någon lurat med oss på. Skrämma folk var inte svårt :D.Efter att ätit och tagit några öl på Winberies (lokal krog) så var det dags för ännu en husfest, i ännu större skala.

Festen hölls på Harrison Street i Princeton och var väl ungefär lite mer än 70 pers kontinuerligt under hela natten.
Farbror Blå kom också på besök, bara för att de kan...

Lite bilder från igår:
En intressant sak jag märkt på alla fester är att om man tar med sig öl eller annan dricka till en husfest, då delar man på allt. Alla tar från alla, och saker tar tyvärr slut ganska snabbt när många bara kommer utan att ta med sig något. Har varit så på samtliga fester hittills så man gör bäst i att inte lägga drickan allt för synlig ;).

Festen igår hölls mest på första våningsplanet. Men fanns visst en lounge i källaren. Var väl inte något speciellt drag där... Hehe :D.Hoppas alla har det bra hemma i Sverige!!

Kristin: Underbart lycklig!

Ville bara säga att jag känner mig så himla lycklig!

Har tre helt underbara pojkar i mitt liv =)

Jag älskar er så mycket!


Idag har jag bokat flygbiljett till New York.
Efter mycket velande fram och tillbaka så är det nu bestämt att jag åker och hälsar på Erik över jul och nyår.
Känns jättebra!

RSS 2.0