Kristin: En uppdatering

Nu har det gått ett par dagar sedan Erik åkte och tiden rullar på för fullt, men självklart saknar vi Erik här hemma. Det blir inte samma sak utan honom....och allt måste jag göra själv.

I lördags kom Lisa hit för att hålla mig sällskap. Hon kom med tåget vid 15tiden och på hemväg från stationen passade vi på att handla ingredienser till hemgjord pizza som vi skulle äta. Efter att vi ätit gick vi på bio och såg filmen "The Ugly Truth". Det var väl en romantisk komedi men som tur var så var den inte överdrivet romantisk utan mest rolig. Vi skrattade ordentligt flera gånger. På vägen hem från stationen gick vi genom gamla industriområdet och stannade för lite gratis pannkakor och underhållning för det var Kulturnatten i Norrköping.
Lisa sov även över här hos mig och på söndagen åkte vi till Linköping för Lisa skulle praktikjobba på simskolan där hon snart börjar jobba på riktigt. Jag var med och tittade på fyra olika pass, varav Lisa höll i två. Jag tyckte det gick väldigt bra för Lisa att hålla i passen och tror att hon snart är redo att ha egna grupper. Sedan var det dags för mig att följa med mamma till mormor och morfar. När vi kom dit bjöds vi på fika innan vi hjälpte till att städa lite. Sedan innan vi åkte hem fick vi även lunch. Alltid lika trevligt att följa med mamma dit tycker jag!

I måndags var jag hemma från skolan och hade självstudier. Tyvärr så blev inte dagen som planerat då jag hittade plattbaggar i mina havregryn när jag skulle äta frukost. Jag ringde till Anticimex för att höra hur jag skulle göra och fick reda på att jag såklart skulle städa ur skåpet och kasta angripna varor, men att de även behövde komma hit för att sanera så att de inte kommer tillbaka igen. Därför fick jag börja dagen med att städa ur skåpet helt och kasta en massa matvaror eftersom jag inte visste om de var angripna eller ej.
Det värsta av allt är att när jag fortsatte städa så hittade jag skal från pälsängrar under diskmaskinen. Det här gjorde att jag blev tvungen att fortsätta leta igenom resten av lägenheten också eftersom de gärna angriper textilier. Hittade tyvärr i andra rum också så det vara bara att ringa tillbaka till snticimex igen och säga att de var tvungen att sanera för det också. Resten av dagen ägnades åt att dammsuga hela lägenheten jättenoga, speciellt längs med alla golvlister eftersom det var där jag sett pälsängrarna.
Till råga på allt så fick Spirit diarré mitt i allt så jag var tvungen att rengöra både honom och efter honom också.

Jag kan säga att efter en sådan här dag så saknade jag verkligen Erik och all hans hjälp som jag annars får när han är hemma. Kändes inte kul alls att behöva ta tag i allt det här precis när han åkt iväg.

På fredag kommer i alla fall Anticimex hit för att sanera så vi får hoppas att vi ska bli av med alla satanstyg efter det. Pappa kommer hit då för att hjälpa mig med att flytta ut möbler från väggarna och för att skjutsa mig och katterna till Ljungsbro och mamma. Katterna får inte vistas i lägenheten på 24timmar efter saneringen och jag skulle ändå till Ljungsbro i helgen för att vara kattvakt där ett par dagar.

Igår och idag har det mesta av dagarna gått åt till att plugga. Håller på med ett grupparbete om sekter som ska mynna ut i en poster. Hoppas på att vi kan bli klara imorgon eftersom vi även har en individuell uppgift innan kursen slutar nästa fredag.

Nu i eftermiddag träffade jag även tjejen jag ska vara kontaktperson åt för första gång. Vi tog en promenad i det fina men kalla vädret och ska höras igen i nästa vecka.


Jag har inte några bilder från helgen och veckan, men lägger upp två höstlöv istället.
Ni kan även få se en fin bild som togs på mig och Spirit i förra veckan.

 

 


 

 

Erik: Första och andra dagen på Siemens

Har hänt väldigt mycket på bara två dagar. Ska försöka sammanfatta allt.
Igår blev jag upphämtad och fick skjuts till Siemens vid kl 8:30. Först var det mötte med en kille på HR. Var jag och en annan kille från Tyskland som var där, är tydligen mycket tyskar på Siemens, vilket kan förklaras lätt med att Siemens är tyskt ;). Efter en rundtur fick jag träffa min arbetskamrater på IM (Imaging) och fick en plats i ett kontorslandskap samt två datorer, en för programmering/kompilering och en för övriga saker. Lite kul tanke att alltid köra på två datorer.
Efter lunch blev jag återigen skjutsad, men denna gång för att hämta en egen bil. Och jag hade riktig tur. Fick den finaste bilen de hade, vilket förmodligen visar sig var den finaste bilen av alla interners bilar.
Är en Dodge Caliber, 2009 års modell, gått bara 3000 miles. Här är några bilder:


Efter jobbet åkte jag och fixade ett bankkonto på PNC Bank (ligger nära Siemens) och sedan en längre bit för att hitta BestBuy, vilket låg ca 15 min därifrån, för att köpa en GPS. Tog 45 min för att jag körde vilse, var dock ösregn vilket inte förbättrade saken. Så köpte sedan den billigaste TomTom och åkte hem :D.

Använde sent på kvällen GPS:en för att hitta till en liten fest med några andra på Siemens. Var 9 tyskar där + 1 fransos + 1 svensk(jag). Kom hem vid 00:30.

Andra dagen på Siemens hann jag med lite mer jobbrelaterade grejor. Kom dit 9:00 och hem 20:00.

Imorrn ska jag bl.a. på drogtestning samt åka och titta på ett rum hos en som äger ett hus en bit söderut från Siemens, som jag förhoppningsvis kan hyra efter tiden på hotellet går ut. Kostar 625 dollar i månaden (allt inkluderat) vilket låter dyrt men är helt ok för detta område. En egen etta (omöblerad) ligger på ca 800 dollar utan avgifter för el, gas och liknande. Alldeles för dyrt!

P.S. Kan påpeka att det är så få genuina amerikaner på Siemens att jag faktiskt ligger på nivå med alla andra som varit där ett tag. Språkmässigt alltså.

Nu är det läggdags / Erik

Erik: Ny mobil med amerikanskt nummer

Hann också med under första dagen att skaffa en "prepaid phone". Blev en lite Samsung från AT&T (30 dollar, ring för 15, mobil ingår).
Så mitt nya nummer är: 1-609-213-2614
Det svenska läggs på vila vid månadsskiftet.

Erik: Första dagen i USA

Tänkte lite snabbt forsätta på vad som hände efter att jag tog farväl av Kristin och försvann in i dimman ;).
Planet gick kl 09:10 och sedan tog det 8 timmar och 50 min innan det landade på flygplatsen i Newark, söder om New York. Gick sådär att sova på planet, så var lite trött och seg efter resan. Tog alldeles för lång tid innan baggaget kom men sedan blev jag upphämtat av en annan nykomling på Siemens, från Ungern.
Vi följde sedan US Highway 1 ner till Princeton. Var riktigt mycket trafik, vilket var förvånande för att vara en lördag vid lunchtid. Efter att ha kört lite fel hit och dit (då man inte alltid får svänga vänster, när man vill svänga vänster) så kom vi fram till hotellet jag ska bo på. Nedan är några bilder från det:
Rummet beskriver jag lite snabbt med några bilder:
Resten av eftermiddagen blev lite snabb titt på t.ex. universitetet i Princeton
....samt en bit amerikansk mat :D. Är godare än vad det ser ut, hehe.

Kristin: Nu har Erik åkt

Idag gick vi upp redan vid 03.30 för att duscha, göra oss iordning och hinna äta frukost innan Eriks föräldrar skulle hämta upp oss vid 04.45-tiden. Då var det dags att bege oss upp till Arlanda inför Eriks USA-resa.

Vi var framme på Arlanda vid 06.40 ungefär och Erik skulle checka in bagage cirka 07.10 (två timmar innan start) så vi hade gott om tid. Säkerheten till USA-flyget översteg säkerheten till alla flyg som jag någonsin åkt med. Det var passkontroll redan i kön och sedan ett par gånger till innan bagageincheckningen var klar. Personalen frågade även om Erik packat väskan själv, när det gjordes, om han hade haft uppsikt över väskan hela tiden sedan dess och om det fanns några paket eller liknande i väskan vars innehåll var okänt för Erik. På den sista frågan var Erik tvungen att svara ja eftersom jag hade skickat med honom två små presenter. Så de frågade vem paketen var ifrån och tog de Erik och väskan lite avsides för att skanna igenom den ordentligt och se att det inte var några konstigheter. Sedan när bagageincheckningens alla steg äntligen vara klara så gick vi upp och satte oss på en frukostservering och tog lite mellanmål att äta. (Dock inte jag för jag kände att jag inte kunde det). När vi satt på serveringen så såg vi att Eriks plan rullade in mot hans gate. Sedan vid 07.40 gick vi på toa innan det var dags att säga hejdå till Erik som skulle passera i till gaten senast 8.00.

Det var inte lika jobbigt som jag trott att säga hejdå där på flygplatsen. Men självklart rann det några tårar. När Erik försvunnit ur sikte väntade ett par timmars bilresa hem igen. Det gick fint men höll på att somna några gånger. Det var nog först när jag väl kom hem som jag insåg att Erik verkligen hade åkt och som jag själv slappnade av på riktigt. Så då var det mindre kul speciellt eftersom detta var i kombination av extrem trötthet och hunger. Så jag satte mig och tog några mackor innan jag gick och la mig och sov två timmar.
Nu ska jag gå och möta Lisa vid tåget. Ikväll är det mat och bio som gäller för oss.

Erik imorse och flygplanet han åkte med.


Vi på flygplatsenKram kram

Nu är det klart!

Tänkte att ni kanske ville veta att det gick bra för Erik på ambassaden och att han kommer få hem sitt visum och pass i nästa vecka.
Så nu är det helt klart att han kommer iväg till sitt ex-jobb på Siemens.
Han har bokat flyg och åker den 26 september så inte lång tid kvar nu.
Jag ska försöka umgås så mycket som möjligt med honom nu när jag har chansen.
Puss puss


Today is the day!

Japp idag är dagen som bestämmer hur Eriks och min närmaste framtid kommer se ut.
För just nu är Erik uppe i Stockholm på Amerikanska ambassaden på besök för att bli intervjuad och det är nu det avgörs om han får sitt visum eller inte. Så nu håller vi tummarna för honom tycker jag!
Men tror inte det ska vara några problem :) Han har ju inget skumt för sig och har inget skumt förflutet heller och alla papper han var tvungen att ha med sig hade kommit.
Även om jag är helt inställd på att han kommer att åka så känns det ändå skönt att få det här slutgiltiga beslutet avklarat så att allt är fixat och klart.

Vi kommer sakna dig Erik!
Överraskningen!

Ja igår var det då dags för Eriks överraskning =)

Men vi börjar från början med gårdagen istället.

Vi gick upp relativt tidigt dvs vid 9-tiden och tog det mest lugnt och slappade. Jag förberedde det sista för kvällen, vi duschade och plockade fram kläder vi skulle ha på oss på kvällen.
Sedan vid 2 gick vi hemifrån för att ta en buss ut till Ingelsta och ICA Maxi för att titta på en crosstrainer de hade i sitt reklamblad. Självklart var den slut när vi kom dit, men det gjorde inte så mycket för jag ville mest se hur den såg ut. Hade i princip redan bestämt mig för att köpa en crosstrainer från CoopForum som var mycket finare. (Dock dubbelt så dyr). Så vi gick vidare till CoopForum istället för att titta om det fanns några kvar där, vilket det gjorde och erbjudandet gällde fortfarande så jag slapp krångla. Väl där så kom pappa och Katti och mötte upp oss med bil och släpvagn för jag skulle låna pappas MedMera-kort och han skulle hjälpa mig att få hem crosstrainern. Tack för hjälpen med både crosstrainern och skjutsen pappa!

Väl hemma här hann vi med en snabbfika innan det var dags att bege sig mot kvällens överraskning. Vid det här laget var jag ganska spänd inför vad kvällen skulle erbjuda eftersom jag bokat utan att själv ha varit på stället tidigare. Vi satte oss i pappas bil för att få skjuts och Erik förstod inte alls vart vi var på väg när vi lämnade Norrköping och åkte norrut på E4an.

Vi skulle dock inte så långt utan endast till Fredgagården strax innan Getå och var framme runt 16.30 som planerat. Väl där visste jag inte riktigt vad som förväntades av mig men vi gick in och blev ganska snart visade till ett bord i restaurangen. Vi serverades vitt vin som fördrink och snart kom förrätten som bestod av skagentoast med kräftstjärtar och ruccola vid sidan av. När vi var färdga med förrätten fick vi påfyllning av vinet och huvudrätten serverades. Den bestod av ugnsstekt lax, kokt potatis, någon vitsås med gräslök och räkor, grön sparris och ruccola. Efter huvudrätten var vi båda ganska mätta så vi var glada att efterrätten inte kom in direkt utan dröjde lite. Bland annat pga att ett bröllopssällskap kom in på restaurangen när vi åt huvudrätt. (Den är den nygifta mannen som sitter i vit skjorta bakom Erik. ;) ) Till efterrätt serverades det mörk chokladmousse med hallonsås och te eller kaffe om man ville ha.
När vi ätit färdigt och tagit det lite lugnt så var klockan strax efter 18 och vi gick ut en sväng för att ta lite luft och promenera ner maten lite. Vi följde en stig som ledde ner till vattnet och satte oss på en bänk vid vattnet och lyssnade på dansbandet "The Tigers" som spelade på Fredgagårdens dansbana den här kvällen. 

    

Halv sju var det dags för oss att gå in till receptionen igen, där blev vi visade ner i källaren till spa- och relaxavdelningen som jag bokat åt oss. Väl där vara det bara vi 2 för ett par njutningsfulla timmar med bastu, bubbelpool, juice och ett fruktfat. Så vi bytte om och njöt för fullt. 

    

     

  Efter ungefär halva tiden så tog vi en lite paus från allt bubblande, drack juice och tog lite frukt. Jag överraskade även Erik med lite champagne och lyx chokladpraliner som jag hade tagit med mig. 

 

Sedan fortsatte vi bubbla till ett tag efter åtta då det var dags att gå upp för att hinna med bussen hem.

  

Väl på bussen och hemma var vi båda två väldigt avslappnade och trötta men på ett väldigt skönt sätt.
Jag tycker att kvällen var hellyckad och är väldigt nöjd med resultatet trots att jag inte riktigt visste vad som väntade. Det bästa med kvällen tyckte jag helt klart var relaxavdelningen, men jag tror inte att kvällen hade blivit så här bra utan helheten =)

Jag tror även att Erik är nöjd med kvällen men jag ska försöka få honom att skriva dit någon liten kommentar här i inlägget sedan.

Erik: Ja, nu känner jag verkligen att det är läge att skriva något på denna blogg, för detta var en PERFEKT kväll!!! Jacuzzi, champagne, choklad tillsammans med Kristin i en mysig miljö. Helt, helt.... underbart!!

kram kram


RSS 2.0