Bröllop

Mycket av fritiden den senaste tiden har gått åt till planerande och funderande omkring bröllopet som ägde rum nu i lördags mellan min storebror Daniel och hans älskade Lisa.
Jag var tärna, toast madame, gjorde blommorna till bröllopet och så var jag ju såklart syster till brudgummen så jag hjälpte till lite extra.

Fredagen den 20e spenderades i lokalen med massa ordningfixande och dukande inför bröllopsfesten. Vi vek servetter, strök dukar, gjorde blomsterdekorationer och mycket mer. Jag gjorde även brudbuketten och tärnbuketterna där i lokalen. Natten spenderades för min del hemma hos mamma i Ljungsbro.


Mamma stryker dukar och Maria tar en matpaus.


Lördagen den 21e augusti var äntligen den stora dagen här. Dagen började för min del med att göra corsager till brudgummen och bestman samt att linda brudbuketten. När det var klart hade tiden runnit iväg och jag var tvungen att springa in i duschen för att hinna bli klar innan vi skulle åka och hämta brudgummen och sedan vidare till bygdegården för ceremonin. Under bilfärden dit ägnade jag mig åt att linda tärnbuketterna. På resecentrum hämtade vi även upp Erik som sovit i hemma i Norrköping över natten.


Buketterna hemma i mammas kylskåp och blommorna som ska bli cousager.

Under morgonen spöregnade det och vädret såg allt annat än bra ut men under bilresan klarnade vädret upp och när vi var framme vid bygdegården sken solen och vädret var jättehärligt.

Vigselakten var jättefin och endast de närmast anhöriga var med. Daniel och Lisa verklien lyste av kärlek till varandra och det var helt underbart att se.
Under vigselakten


Det underbart vackra brudparet under vigselakten

Efter vigseln blev det lite fotografering innan bådas familjer åkte vidare och Daniel och Lisa blev fotograferade ensamma.


Hela bröllopsföljet


Bruden med sina tärnor samt brudgummen med sin bestman och Erik.


Vackra Lisa


Erik & jag

Jag och Erik följde med pappa och Stefan hem och på vägen köpte vi med oss lite mat från McD. Under bilfärden började det återigen spöregna. Vid strax efter två skjutsade pappa Erik och mig till festlokalen eftersom jag och Carro som toast madame hade en hel del grejer att förbereda innan gästerna beräknades anlända vid 16.

Carro och jag hade verkligen fullt upp och fick som tur är hjälp av de snälla killarna, bland annat med att risfylla och blåsa upp ballonger. Annars förberedde vi inför brudparets ankomst till lokalen och inför själva bröllopsfesten.

När brudparet anlände i sin vita limosin vid 16:45-17:00 hade vi ställt upp alla gäster i två led redo med ballonger, nålar och rosenblad att hälsa brudparet välkomna med.


I väntan på brudparet, limosinen och brudparet har anlänt.

Sen blev det en skål för att gratulera brudparet och lite fotografering innan alla gäster fick gratulera brudparet på väg till sina platser vid bordet där förrätten serverades. Lisas pappa Mats höll ett litet välkomsttal. Brudparet utbytte sedan sina äktenskapslöften med varandra, vilket var väldigt vackert och rörande.


Skålen

Efter förrätten var det dags för den underbara middagsbuffén som stod och väntade på oss. Under middagen hölls tal av brudgummens mor, brudens far och mig.

Sedan var det lite paus för ommöblering innan Carro och jag höll i några lekar, brudparet öppnade sina presenter och det bjöds på bröllopstårta. Under fikan höll brudens ena tärna Maria ett litet tal och Carro och jag drog igång paketleken. Paketet vandrade runt bland gästerna för att sluta hos det lyckliga brudparet som uppmanades att ta med alla gästerna ut på gården. Tyvärr blåste det för mycket vid denna tidpunkt så planerna fick ändras och brudparet fick ett paket från Carro och mig inne i festlokalen istället. Paketet innehöll en Khom Loy (Lucky Balloon) som skulle ha tänds ute på gården i samband med leken för att ge tur och lycka i äktenskapet.


Den vackra bröllopstårtan skärs upp

Efter att fikat var avklarat var dags dags för brudparets vals, vilken dansades till en jättevacker låt. Musiken fortsatte sedan att spela och fler och fler par kom upp på dansgolvet. Johannes som stod för kvällens musik varvade lite olika sorters musik, men det som verkade gå hem hos den stora publiken var dansband och lugnare musik.

Bröllopsvalsen

När dansen pågått ett tag så kom en gäst och tipsade mig om att det nu var så gott som vindstilla ute. Detta gjorde att vi avbröt dansen för att äntligen ta med alla gäster ut på gården för att se när Daniel och Lisa, med lite assistans, tände Khom Loy och såg den sväva iväg över trädtopparna.
Khom Loy - Lucky Balloon

Brudparet bagav sig vidare mot sin bröllopsnatt strax efter detta och gästerna började sedan droppa av.  Dagen blev helt perfekt och vädret lyckades också hålla sig bra när det väl behövdes. Tack Daniel och Lisa för en underbar dag och kväll i kärlekens tecken!Jag vill avsluta det här inlägget med att önska Daniel och Lisa all lycka och välgång i sitt äktenskap och framtida liv!

Den senaste 3 månaderna!

Tänkte jag skulle uppdatera er med foton och lite text om vad vi haft för oss sedan Erik kom hem och fram tills nu.


ERIKS HEMKOMST

31 april: Erik precis hemkommen från flygplatsen där hans föräldrar och jag hämtade upp honom.

Blombukett och presenter jag gjort som väntade på Erik när han kom hem.VALBORG

Valborgsfirande i Lisas släkts stuga vid Sommen.
BLOMBUKETTEN

1 maj: Närbild blombuketten.
STRÖMSPROMENAD

2 maj: Promenad med Eriks USA vän Chris som var på besök i Norrköping.
FÖDELSEDAGSFIRANDE

13 maj: Eriks och mitt 50-årsfirande, 25+25 år.NISSE

16 juni: Finaste Nisse. Bilden tagen med nya systemkameran.

KÄRINGÖN

17-18 juni: Käringön med mamma, Lotti, Isabelle och Maya.Kvällen 18 juni-20 juni: Käringön med mamma, Lotti, Isabelle, Mary, Stephan, Erik, Daniel, Lisa, Danne, Emely & Maya.
MIDSOMMAR

25 juni: Midsommarafton i Boxholm hos Carro och Johannes.
KOLMÅRDEN27 juni: Kolmårdens djurpark tillsammans med Louise och Jenny. Detta var Louises födelsedagspresent från oss.

BESÖK HOS EMMA OCH MARTIN

4 juli: Jag, Erik, Daniel och Lisa hälsar på Emma och Martin i Loftahammar.
SPIRIT OCH SMOKEY
11 juli: Utslagna katter

LISAS MÖHIPPA

24 juli: Daniels svensexa och Lisas möhippaDet här var allt för denna gång. Förhoppningsvis blir det mer uppdatering inom en snar framtid.
Kram kramRSS 2.0