Kristin: 4,5år & halva tiden!

Idag firar jag och Erik 4,5år tillsammans =)
Det känns helt underbart! Tänk att tiden går så fort.
Men vi har samtidigt hunnit med att göra massa roliga saker tillsammans under den här tiden. Bland annat flyttat ihop, skaffat en lägenhet tillsammans, skaffat två helt underbara katter och besökt tre olika kontinenter.
Som synd är så kan vi ju inte fira dagen tillsammans, men det får vi ta igen när han kommer hem igen på riktigt.Nu har ungefär halva tiden gått sedan jag var och hälsade på Erik i USA och han kommer hem igen.
Det vill säga att 2 månader har gått nu och att det bara är 2 månader kvar tills han kommer hem till oss igen.
Så nu är det bara att börja räkna ner på riktigt!


Bilden togs förra året på Valborg. Vilket är exakt ett år innan Erik kommer hem.

Jag ser så oerhört mycket fram emot att äntligen få träffa min älskling igen!
Jag ser fram emot det lika mycket som Erik visade att han älskar mig =)Ps. Jag valde att använda mig av en bild på Erik som sista bild dels eftersom han är så himla snygg, men även eftersom hans armar är mycket längre än mina. Ds.

Erik: Update!

Tänkte det var dags för en snabb uppdatering.

 

Förra veckan var ganska lugn, jobbade mest under helgen och hände inte speciellt mycket.

 

Kan ju faktiskt ta och skriva lite om det som jag sysslar med mest här borta, JOBBET!

 

Har i stort sett blivit klar med alla belysningmetoder anpassade för volymrendering och satt ihop detta i ett eget GUI, som i sin tur kommer bli ett ensamstående program, som jag kanske har möjlighet att använda vid presentation av exjobbet t.ex.

 

Möjligtvis kanske jag hinner skriva en "paper", utformade som en undersökning av volymetrisk belysning, med förhoppningsvis något nytt material och nya ideér.

 

Vi får se. Måste ta och börja jobba med andra arbetsuppgifter snarast. Mycket kul arbete, så lite tid...

 

Iaf, på fritidsfronten så blev det lite mer hålligång denna vecka.

 

I måndags fick jag för mig att skapa en Facebook-event med titeln "Olympic Hockey - Sweden vs Germany".  Jag bjöd självklart in så många tyskar som möjligt så jag kunde fira extra mycket när Sverige vann.

 

Vi var till slut lite över 12 pers som följde matchen på Winberies, och självklart så vann ju Sverige :D. Nice!

 

I torsdags kväll så tog jag o Christian en tur till New York för att träffa hans vänner och gå ut i området runt 3th&4th Street.

 

Var tänkt att vi skulle kolla läget på en pub som hette Fat Black PussyCat, men först så hamnade vi på ett café/pub/resturang vid namn Old Tree Café.

 

Mycket trevligt ställe, god mat och öl. Efter detta gick vi kvarteret runt till puben jag nämnde nyss, men det var ett ganska lamt ställe. Mycket folk, men vi spenderade inte många minuter där.

 

Jag föreslog istället att vi på sätt och vis skulle gå tillbaka till den tidigare stället (Old Tree Café). För utanför detta ställe stog tidigare folk och köade till en komediklubb vid namn "Comedy Cellar".

 

Vi hade tidigare varit inne på denna klubb, då man behövde gå ner och igenom klubben för att gå på toaletten infrån cafét.

 

Var ett mycket bra val, då de hade riktigt bra ståuppkomiker som hade uppträtt på Comedy Central/Def Jam m.m. Otroligt roligt med bra variation (utöver att det var mycket sexskämt förstås) :D!

 

Igår var sista kvällen/natten som Christian's vänner (samma personer som vi besökte i New York) spenderade i USA. Först hade vi tänkt ta med dem på en stor husfest i Princeton, men vi valde istället att göra något annat amerikanskt ;), först käk på Hooters, och sedan lite sightseeing (och en del spelande) i Atlantic City.

 

Men sjukt var mycket folk det är som spelar! Många ser inte ut att vara så rika, och när insatserna vi borden är ganska höga, så förstår jag inte att de ha råd att spela. Precis som förra gången spelade jag mycket roulette (på en bra elektronisk maskin), och som tidigare så förlorade jag i början, men vann till slut tillbaka allt och slutade på +- noll, igen. Var lite kul, för på ett ställe var det en riktigt full kille som satt på en liknande maskin och kunde knappt trycka på touchscreenen men ändå satsade riktigt mycket, t.ex. 100 dollar på röd. Är ju visserligen ungefär 50 % chans att vinna, men ändå. Han vann faktiskt, den jäveln....

 

Kom hem 5:30, så ganska seg idag, blir en del pyssel och skrivande, samt kanske lite mer hockey :D, Sverige vs Finland vid midnatt!!

 

Annars så är det varmt och skönt idag, det som finns kvar av snön smälter nog bort ganska snabbt. Har ju hört att snöandet i Sverige visst aldrig slutar......


Kristin: Jag och mina ljus!

Ja då var det dags att uppdatera lite igen. Tyvärr så blir det inte så ofta som jag skulle önska men bättre några få gånger än inga alls.

Idag så verkar allt vara ur funktion. Vaknade redan vid 8 imorse och lyckades inte somna om eftersom jag var för hungrig. Så det blev att gå upp och äta frukost istället. Sedan vid 10 gick jag till bussen för att åka ut till Ingelsta. Det var inte vidare bekvämt att pulsa fram i den yrande snön. Hade planerat att jag verkligen skulle unna mig att shoppa loss men bara för det så hittade jag inte så jättemycket roligt. Men det blev några små inköp i alla fall. När jag var klar på shoppingcentret Ingelsta shopping så tog jag en promenad till Coop Forum i det vackra vädret. Skulle köpa Proviva och ny Haloumiost men tyvärr så var den slut. När jag skulle åka hem så var bussen försenad så fick stå och frysa ett tag innan bussen äntligen kom.

Väl hemma igen så fick jag reda på att en kompis inte skulle följa med till Jenny nu ikväll eftersom kollektivtrafiken hade haft problem under dagen på grund av snöovädret. Jag kollade med Jenny och vi bestämde oss för att ställa in pulkaåkande och bastande eftersom det bara blivit vi två kvar. Bestämde att jag skulle komma till hennes fest efter 19 istället som alla andra. Tog mig ett varmt bad och började prova ut vilka kläder jag skulle ha på mig. Vid halv sju ringde jag till Östgötatrafiken för att få reda på om mitt tåg skulle vara försenat och fick beskedet att alla pendeltåg var inställda resten av dagen. De skulle heller inte ersättas av buss eller taxi med tanke på väglaget. Så det vara bara för mig att ringa upp Jenny och säga att jag tyvärr inte kunde komma till hennes fest trots att det varit planerat jättelänge och jag verkligen sett fram emot det.

Kvällen har istället spenderats här hemma framför melodifestivalen tillsammans med alla mina ljus. Hade 15 stycken tända förut och då hade jag ändå inte tänt alla. Känns mindre kul att behöva sitta hemma själv ikväll igen eftersom det inte var planerat. Däremot så är jag ändå väldigt trött så på så sätt kan det ju vara skönt att bara sitta hemma och ta det lugnt. Men jag saknar att ha någon att prata med. Hade ju varit helt perfekt om Erik hade varit hemma så vi hade kunnat vara insnöade tillsammans med alla ljusen. Men nu är det som det är och jag har ju  i alla fall katterna som sällskap trots att de mest ligger och sover.Har försökt prata med Erik över Skype ett flertal gånger nu under kvällen men det verkar som att något är ur funktion. Lyckas inte få någon kontakt och när vi väl lyckas så bryts samtalet efter bara någon minut :(

Erik: Snöhelg, Super Bowl och NHL-match :D.

Det har varit mycket snö här på östkusten under helgen, speciellt i Washington DC.

 

Var rätt mycket här också men inte så mycket som förra gången det snöade rejält, i mitten av december.

 

Som tur är så är det i genomsnitt inte lika mycket snö eller lika kallt som i Sverige ;).

 

Förutom jobb så var vi ute på fredagskvällen och åt mat på en restaurang som heter Pf Chang. Kinesiska ställe med mycket god mat. Allt serveras på kinesisk stil (vilket betyder att varje måltid man beställer ställs i mitten av bordet och sedan så tar man lite av varje).

 

Vi åkte sedan till Dbar (The Debasement Bar) som är Princeton University's egna bar. Var Stöd-Haiti kväll med väldigt mycket folk. Har varit där förut men är något missnöjd... Mycket folk och så, men alldeles för långa köer, den goda ölen tar jämt slut (finns bara Blue Moon och Tripel kvar vilket är något av de äckligaste ölsorter man kan dricka....).

 

På lördagen jobbades det lite ;), och sedan var det dags för årets första fest i partyhuset på Washington Road. Helt ok ställe med väldigt mycket Siemens-folk :D.

Söndags var det såklart Super Bowl!!!!! Indianapolis Colts mot New Orleans Saints. Vi var hos en bekant i Lamberville som hade en stor TV med HD-kanaler. Riktigt trevlig kväll och en mycket bra match, samt lite roliga reklamer imellanåt. De mest påkostade reklamerna i världen visas ofta under Super Bowl. Vi hejade på Saints, då Colts var favoriten. Colts tog ledning men Saints lyckades vända riktigt imponerande och vann sedan med 31-17.

 

Hela dagen idag har varit lite annorlunda då ett riktigt snöoväder kom idag och Siemens hade faktiskt stängt under dagen. Så fick försöka göra lite saker hemma, gick väl sådär...

 

Kom förresten nyss hem från en NHL-match, New Jersey Devils mot Philadelphia Flyers. Riktigt nice :D! Det blir alltid mycket bråk på matcherna här i USA, nästan planerat. Domarna låter helt enkelt spelarna slåss en stund tills någon har dragits ner på isen, och sedan kommenterar kommentatorerna om vem som vann, hehe :D.

 

Sedan så var det inte överfullt på läktarna (kanske berodde på vädret) så i mitten av matchen så fick alla som ville som satt på de övre läktarna (vilket vi gjorde för det är MYCKET billigare) gå ner och sätta sig på de nedre nivåerna. Väldigt trevligt då dessa sittplatser och innebär att man får så mycket gratis mat och dryck man vill :D, najs! Dock vann Flyers med 3-2 på övertid.

 

Sedan blev det lite snöbollskrig utanför arenan. Även mot en del amerikaner :)

 

Som vanligt, ha det bra där hemma!


Kristin: Usch och fy och tvi och blä!

Precis så känns det just nu.
Inget känns vidare värst kul.

Jag ska laga mat men vet inte vad.
Är inte sugen på något speciellt samtidigt som jag är sugen på massa grejer.
Även om jag lagar det jag längtat efter så smakar det inte något gott när jag väl äter.
Det är inget roligt att äta själv.
TVn och ipoden har jag tröttnat på som sällskap.

Sedan är det den här kursen.
Böckerna "Sociologisk metodik" och "Qualitative Research & Evaluation Methods".
Orkar inte läsa.
Orkar inte ta in.
Orkar inte känna stressen.

Tankarna på C-uppsatsen tränger sig på.
Måste tänke på den nu samtidigt som den här kursen.
Måste bestämma vad jag ska skriva om och hur det ska gå till.
Måste läsa tidigare forskning och rapporter för att se vad som finns skrivet i ämnet.
Måste hinna med allt nu trots att orken inte finns.

Sedan är det valet till höstens specielisering som ska göras.
Har egentligen bestämt mig men orkar egentligen inte fundera på det.
Ska lämna in min blankett men orkar inte leta reda på den.

Måste söka sommarjobb.
Måste hitta något jobb så jag kan försörja mig i sommar.
Måste hitta ett jobb som är både roligt och lärorikt för mitt framtida yrkesliv.
Vill jobba med socialt arbete men det finns så få jobb.
Vill få mer erfarenhet.
Vill utvecklas och bli bättre.

Orken finns inte.
Så många måsten.
Vill bara sova.

Erik: Philly and NBA, again...

I helgen blev det en liten sammanfogad repris med liten ny tvist.

Såg ytterligare en NBA-match, denna gång i Wachovia Center istället för Madison Square Garden. Los Angeles Lakers vs Philadeplhia 76:ers. Var en ganska bra match, ca 20,000 åskådare. Dock vann Lakers, men var ganska väntat.

Sedan åkte vi allihop (ca 12-14 st) in till Philadelphia efter matchen till en pub som jag hade valt ut, vid namn McGillins. En 150 år gammal pub mitt i city. Riktigt nice ställe, mycket folk, bra karaoke och såklart det viktigast, bra öl :D.

Annars blev det också lite öl och mat på Applebees i söndags, under Pro Bowl. Riktigt tråkig match. Är två lag som är ihopplockade från alla andra NFL-lag som spelar mot varandra. Vilket betyder att det inte ens försöker spela speciellt bra.

Ja, annars går arbetet bra. Bygger på en liten applikation med en massa renderingsmetoder (främst olika belysningsmodeller) som ska användas för utvärdering av de olika algoritmerna och för att kanske kunna ha något att visa till framläggningen :D.

Hoppas alla har det bra hemma i kylan  ;)!


RSS 2.0