Denise & Evelin

Idag blir våra små tjejer en vecka gamla o det firar de med att ha fått flytta över till en värmebädd o blivit av med alla elektroder på bröst o mage :)
Nu har de endast sonden i näsan samt en diod runt foten som mäter blodets syremättnad.
På midsommarafton blev tjejerna av med sina cipaper o de har själva skött andningen bra sedan dess :)
Idag hade både Denise o Evelin gått upp lite i vikt så vi hoppas att det har vänt nu.Lycklig tvåbarnsmor :)

Hej hej!
Jag ville bara berätta att mitt vatten gick i söndags kväll runt 21 o trots all värkhämmande medicin som fanns att ge så valde mina småtjejer att titta ut igår morse i vecka 32+4. De är små 42-43 cm o väger 1740-1895g men de mår under omständigheterna bra :) Behöver dock ligga i kuvös o få andningshjälp med cpap o sondmatning. Ena tjejen sköter andningen mkt bra medan andra behöver påminnas ibland då hon slutar andas. Just nu längtar jag bara till morgonen så jag kan få gå ner till neo o titta till mina små prinsessor =)
Fråga gärna om ni undrar något så ska jag försöka svara :)
Kram Kristin


Första parkett

Här i stan är det livat vill jag lova. Rutorna skallrar ;)


Välmatchat ska det va :)

Köpte mössorna i lördags o när jag hittade de andra kläderna på rea idag kunde jag inte motstå :)

Välmatchat!


Den berömda

Nappsoppan :)

Kokad o klar i söndags så nu återstår bara att se om någon av de tre olika sorternas nyföddnappar faller flickorna i smaken ;)Inte så svårt att lista ut...

Att det är två små töser som väntas till detta hushåll inom en ganska snar framtid.

Nu är allt tvättat o klart! Ska packa ner lite av det nytvättade i bb-väskan o något litet till ska eventuellt inhandlas men annars är vi redo för flickornas ankomst =)
Vill dock gärna att de stannar kvar till juli innan de kommer så de får växa på sig lite till :)Läkar- och bm-besök

I söndags svullnade min högra fot upp kraftigt under förmiddagen medan den vänstra bara var lite påverkad. Efter samtal med mamma så ringde jag 1177 för att rådfråga. De trodde inte det va någon fara men uppmanade mig att kontakta förlossningen för att få deras åsikt. Efter samtal med en barnmorska o efter att hon rådfrågat läkare bokades jag in på en läkartid under måndag o skulle höra av mig om foten svullna mer, blev varm eller om det börja göra ont i benet.

Väl inne på spec-mvc i måndags så fick jag lämna urinprov o ctg-kurva togs. En läkare tittade på foten o sa att det ofta är just högra benet/foten som svullnar om nerver/blodtillförsel hamnar i kläm när magen växer, men hon ville ändå skicka mig till röntgen för att utesluta blodpropp i benet.

I avvaktan på tid på röntgen gick vi ner till vår bm där vi sedan tudigare hade en tid inbokad. Hon kollade järnvärde som stigit till 133, mätte magen o tog ett nytt blodtryck då det som tagits på spec-mvc verkade alldeles för lågt så vi inte litade på att det blivit rätt.

Magen hade som jag misstänkte växt en hel del (4cm på två veckor) o sf-måttet låg nu på 39 cm så den som påstår att jag har liten mage måste ha synfel ;)

Blodtryckets undertryck hade ökat ytterligare sedan förra besöket o blidtrycket var nu 140/95 vilket inte är så bra. Bm blev lite oroad över detta o nytt blodtryck ska tas imorrn då vi ska på TUL.

Röntgen som innebar att hela benet skannades av med ultraljud visade inget konstigt så nu framöver är jag beordrad stödstrumpor o högläge för benen vid vila. 

Bjuder på bilder från ctgt inte den mest smickrade i o med att ctgt togs i sittande ställning men men. Jag var tvungen att trycka på dosorna då bebisarnas hjärtljud var svåra att mäta annars. Tvilling 1 ligger så långt in så det var svårt att få med hjärtljudet om man inte tryckte på dosan och tvilling 2 är så livlig och ville bara sparka bort dosan om den inte hölls på plats.Magen för en vecka sedan.


Smarta katter

Katterna har sedan en tid tillbaka börjat visa ett ökat intresse för vagnen som står i hallen. De lyckades ta sig in i den trots regnskydd och myggnät så vi skaffade en presenning att täcka över den med men nu fungerar inte det heller längre.
Förstår inte hur de lyckas få bort både presenning o myggnät helt, men from i söndags så är det endast chassit som får stå framme. Liggdelen har fått flytta in i vår klädkammare efter att jag hittade vagnen utan skydd o med Smokey långt nedkrupen i ena liggdelen då.
Här kommer lite bilder:


Sneak Peak

Här kommer en liten smygtitt på vad jag haft för mig idag :)

Tvättat alla nyinköpta bebiskläder i storlek 44,46,50 o några i 56. Mest storlek 50.

Sen har jag sytt om ett istoppstäcke till två vagnstäcken o även hunnit sy ett påslakan till det ena :) Nöjd än så länge iaf. Större helhetsbild kommer när allt är klart o vagnen bäddad :)

Trött o slut i kroppen nu så dags att sova. Gonatt!


Försommar

Tänkte passa på att visa lite bilder jag tog på min promenad för nån vecka sen när vädret fortfarande var strålande :)

Tyvärr så hade andungarnas antal mer än halverats någon dag senare.


RSS 2.0