Evelin :)

Evelin är nu 3 månader o en vecka gammal o vägde 4000g o var 52cm lång vid BVCbesöket förra veckan. Hon har med andra ord vuxit 10cm sedan hon föddes o mer än dubblat sin födelsevikt som var 1740g.
Evelin är en liten tjej som är nöjd med livet för det mesta o kan tycka att det är helt ok att ligga o filosofera i soffan eller babygymmet. När hon är trött o ska sova på dagarna ligger hon gärna på magen o blir då helt avslappnad. Annars har hon ibland lite svårt att slappna av o ligger o grejar o tar i mkt, vilket troligen beror på att hennes mage krånglar lite så hon måste kämpa mer med att ta hand om maten. Men ett pass i babysittern o då gärna ett matpass brukar göra susen för magen o Evelin blir en nöjd o avslappnad tjej igen :) Annars kan hon även bli väldigt ledsen o ibland nästan otröstlig när hon får ont i magen, men ofta blir det iaf lite bättre när hon får komma upp till någon av oss o bli vaggad mot axeln. Evelin tycker mycket om att vara i upprätt ställning o kan uppskatta att sitta i babysittern eller uppbullad i soffan :)
Hon är en liten toka med en tydlig
mimik o hon tittar ofta förvånat eller frågande på oss när vi pratar med henne. Hon har stora blå utrycksfulla ögon som gärna följer den som pratar med blicken. Hon ler det underbaraste leendet o när man väl får henne att le så kan hon ha långa leendeperioder där hon även ger ifrån sig små glädjetjut om man har tur :)
Evelin är med andra ord helt underbar o förgyller våra dagar =)


Denise :)

Denise har nu hunnit bli 3 månader o en vecka gammal. Hon har mer än dubblat sin födelsevikt o vägde 4290g o var 55,5cm lång förra veckan då vi var på BVC. Denise är en mycket bestämd liten tjej som älskar sin napp. Om hon tappar nappen eller om hon inte får den direkt när hon är sugen så börjar hon först uttycka sitt missnöje med små snyftningar/frustningar o om vi inte är snabba då så börjar hon gallskrika. Denise har ett stort närhetsbehov o om hon fick bestämma så skulle hon ligga i famnen eller lutad mot våra knän hela dagen så hon kan se o höra oss. Men ibland räcker inte ens närheten utan hon kräver att vårt fokus ska vara helt riktat mot henne för att hon ska bli nöjd så multitasking är inte alltid att tänka på ;)
Denise har även en annan mer lättsam sida som börjar visa sig allt mer. Tex när man tar upp henne ur sängen, byter blöja eller pratar med henne när hon är nyäten så möts man av stora leenden o en tjej som viftar med armarna av glädje. En riktig liten charmör som börjar bli en stor tjej :)
Hon sover nu ca 6 timmar i sträck på nätterna o skulle kunna sova ännu längre om det inte vore för att även hon bli väckt för mat när hennes syster vaknar. Denise är jättestark i nacken o kroppen i övrigt o trycker ofta ut sig från kroppen på den som bär henne så att hon kan titta på vem det är. Att ligga i babygymmet är ganska roligt men efter ett tag vill hon ha nappen o sen somnar hon.
Denise är med andra ord en helt perfekt liten tjej =)


Husägare :)

Erik o jag kan numera titulera oss som husägare också :)
Var igår o skrev på papper för en enplansvilla från 2002 så den är ganska nybyggd o det är bara att flytta in direkt :) Vi får dock inte tillgång till huset förrän i mitten av februari så nu blir det först en lång väntan, men det blir nog bra så hinner tjejerna växa på sig lite också :)


Tvillingmatchning :)

Denise o Evelin var tvillingmatchade i varsin färg härom dagen. De söta bodysen kommer från Lindex o är i storlek 56 medan byxorna är från HM o har storlek 50. Det är ofta så att 56-bodysar passar nu medan byxor i den storleken är för stora o då framför allt i midjan.


Svarsleenden =)

Den här veckan har båda tjejerna börjat ge mer gensvar när man pratar med dem :) i måndags gav Evelin sitt första svarsleende o i tisdags gjorde Denise det :)
Även tidigare har det sett ut som de lett men detta nu denna vecka så är det inga tvivel på att det verkligen var leenden :)
Denise har sedan fortsatt le ganska ofta när jag pratar med henne medan Evelin fortfarande är lite snål med leenden o det krävs mer för att locka fram dem.
Har inte lyckats få någon bra bild än men här kan man kanske se lite att de ger lite gensvar iaf. Väldigt suddig bild på Evelin men tycker den är söt ändå :)


Tillsammans :)

Tjejerna är så söta tillsammans o de kan både lugna varandra o få varandra att börja skrika, men oftast tror jag att de känner en stor trygghet av att känna varandra nära :)
De sover fortfarande i samma säng bredvid varandra o det går jättebra. Nu sedan en veckas tid tillbaka så hoppar de över ett mål mat på natten så det går ca sex timmar mellan matningarna :) Vilket är jätteskönt!


Nackträning...

Trodde du ja!


Besök

Den här veckan har vi haft lite besök här hemma :)
I måndags var Malin här o hälsade på o då tog vi med oss tjejerna till färgaregården där de fick lite mat innan Malin o jag köpte varsin våffla :) Sedan tog vi oss en promenad innan vi gick hem o tittade på lite foton.
I onsdags var Jenny här en sväng innan hon åkte vidare hem mot Nyköping o jobb. Mkt trevligt att hon ville titta förbi trots att det inte blev så länge.
Igår var tjejernas farmor/Eriks mamma Eva här o vi gick o tittade på kyrkan där Denise & Evelin ska döpas. Efter det hade vi även turen att bli insläppta i lokalen där vi ska va efter dopet så nu vet vi hur det ser ut där också :)
Sedan hemåt för lite fika innan jag o Eva gick till stan medan Erik o tjejerna stannade hemma.
När vi kom hem från stan hade precis pappa o Katti kommit så vi umgicks lite o matade tjejerna innan vi hämtade mat från spicy hot :)

Med andra ord har det varit en ganska aktiv vecka för vår del vilket är jätteroligt :)

Så om du har tid o lust att hälsa på så är det bara att höra av sig :)

Från o med måndag kommer jag o tjejerna att vara ensamma hemma då Erik börjar jobba igen så då skulle det vara extra roligt med besök :)

Kram kram


RSS 2.0