En timme senare ;)


Just nu!

Pappa o Denise sover medan mamma gör fruktsallad tillsammans med Evelin som tycker det är gott att få smaka frukt :)


Babysång samt tillsvidareanställning

Igår eftermiddag var vi i kyrkan på babysång igen o den här gången var båda tjejerna vakna nästan hela tiden :) Jag kunde följa med i sångerna bättre o tjejerna tyckte det var ganska intressant o roligt. Efter babysången gick jag en promenad i 45 minuter så tjejerna kunde sova i vagnen :)
Väl hemma så ringde en person från mitt fackförbund o berättade att han nu kontaktat mitt jobb samt att jag ska bli erbjuden en tillsvidareanställning :)
Känns så skönt att veta att jag har ett jobb o komma tillbaka till efter föräldraledigheten :)


Långpromenad o reashopping

Idag har vi haft underbart vinterväder här i Norrköping med blå himmel, strålande sol, vacker rimfrost o ca -8 grader kallt.
Runt lunch var jag ute o gick med tjejerna i vagnen i 1 timme o 40 minuter. Gick längs strömmen bort till Himmelstalund o vidare till Pryssgården o Eneby centrum innan jag vände o gick hemåt igen.

Förra onsdagen tog jag med Denise o Evelin på babysång för första gången. Denise sov hela sången men Evelin var vaken o tittade intressant på de andra barnen. Tyvärr var det inte de vanliga barnsångerna som sjöngs så jag hade svårt att sjunga med. Efter babysången fikade vi lite innan vi gick vidare för att titta om det fanns några barnkläder på rean. Visade sig vara svårt att hitta dubbelt upp eller matchande i samma storlek, men hittade till slut en del fynd hos Cubus.

Här kommer lite bilder på kläderna samt från promenaden. Får se vilken ordning de lägger sig i idag. Bloggappen brukar vilja bestämma ordningen.


Morgonmys :)


6-månaderskontroll

I onsdags var jag med Denise och Evelin på 6-månaderskontroll hos läkare på BVC. Tjejerna fick med beröm godkänt :)

De växer så det knakar och med tanke på att de är för tidigt födda så tyckte läkaren att deras utveckling så mycket bra ut och att de ligger i framkant. Tjejerna var dock inte intresserade av att titta efter leksaken som läkaren släppte ner utan de ville hellre titta på honom. Han skrattade mest åt det och tyckte att det var roligt att de är mer intresserade av människor än leksaker.

Denise som är storasyster visar det genom att fortsätta vara lite längre ch tyngre medan Evelin befäster sin plats som lillasyster genom att vara lite mindre :) De följer sina egna kurvor och växer på mkt bra.

 

Denise är nu 66,2 cm lång och väger 7710g samt har ett huvudomfång på 41 cm.

Evelin är nu 62,2 cm lång och väger 6815g samt har ett huvudomfång på 41,5 cm.

 

Jag tänkte även att jag skulle skriva en liten summering om vad tjejerna kan och hur de beter sig just nu.

 

Denise vaknar med ett leende på läpparna och tittar jättebusigt på mig när hon får komma upp ur sängen. Hon tycker det är mysigt att få blir ompysslad på skötbordet på morgonen även om det kan vara lite bökigt när kläderna ska på då hon gärna spänner armarna och benen. Under dagen vill Denise gärna vara i centrum hela tiden och vill bli pratad med eller buren. Hon tycker dock att det är kul att leka med leksaker men helst ska mamma eller pappa vara med henne och leka då. Allt som går ska stoppas i munnen och provsmakas på och extra god är en liten gosedjurs harunge som hon fick i julklapp. Den greppar hon med båda händerna och för sedan upp till sin väntande och gapande mun. När man busar med Denise så möts man ibland av ett jättegulligt litet skratt och framförallt pappa kan vara jätteroligt när han ”skrämmer” henne genom att säga BU!  Denise är en lättflörtad och mycket charmig tjej som oftast bjuder på leeenden till både höger och vänster. Hon tycker mycket om att titta på vad andra människor gör och kan då bli som trollbunden. Denise är jättestark i kroppen och klarar av att sitta själv ganska långa stunder om hon har någon rolig leksak att fokusera på. Hon pratar en del och då framförallt genom att sätta ihop läpparna och göra så att de vibrerar samtidigt som slemmet sprutar, ungefär som när man härmar en bil. Denise är mer utvecklad motorisk och har bra kontroll på sina händer samt sin kropp.

Denise är även inne i fas då hon har upptäckt att det är tråkigt at bli lämnad ensam och så fort hon märker att hon är själv så börjar hon gnälla. Likaså om hon och Evelin ligger på golvet och magtränar och hon märker att Evelin bli upplyft så börjar hon gnälla. På dagarna får jag knappt lämna rummet utan att Denise blir ledsen. Likaså har hon börjat vakna på kvällarna och nätterna och är ledsen. Tidigare har det räckt att ge henne nappen men nu måste hon få mat för att lugna sig.

 

Evelin är en tjej som tycker om att ta sovmorgon efter att hon först på morgonkvisten legat och pratat massa i sängen. När Evelin vaknar eller väcks och jag sjunger gomorron-sången för henne så spricker hela hennes ansikte upp i ett stort leende. När man tar upp henne så gosar hon gärna in huvudet mot axeln och vilar det där en stund. Att byta blöja och klä på sig är inga problem eftersom man då får ligga på skötbordet som är en av de bästa platserna som finns. Här ligger gärna Evelin och funderar och tränar sig på att försöka vända från rygg till mage. På morgonen efter påklädningen är Evelin en glad liten tjej som finner det mesta underhållande, vare sig det är att ligga på golvet och magträna, sitta i babysittern eller sitta i soffan med leksaker. Evelin är överlag en väldigt nöjd tjej som finner sig i det mesta och som tycker om att sitta och fundera och klura med saker. Hon ser ofta fundersam  utoch kan upplevas som svårflörtad, men om man väl lyckas så kommer en liten busig solstråle fram som gärna berättar om allt hon varit med om. Har hon väl börjat prata så kan det vara svårt att få henne att sluta och hon berättar saker med stor inlevelse och tar hjälp av hela kroppen. Evelin har ett gulligt klingande skratt som hon ibland bjuder på, tex ibland när man ”kastar” upp henne i luften eller gosar in sitt huvud i hennes mage. Evelin kan greppa leksaker och försöker föra dem till munnen men oftast är det bara enhandgrepp. Evelin är mer utvecklad språkligt och hon har bra kontroll över sin mun och tunga både när det kommer till att göra ljud samt till att äta pureer och gröt.

Evelin har en jobbig period i princip varje kväll och har svårt att komma till ro och somna. Hon kan ibland somna i sängen och sova där ett par timmar för att sedan vakna och vara jätteledsen och arg på att inte få komma upp igen. Ibland lyckas vi söva om henne i sängen men oftast får vi ta upp henne igen då hon inte kommer till ro. Detta kan sluata med att någon och då främst Erik behöver vara uppe med henne halva natten innan han lyckas vagga henne till ro och få henne att somna tillräckligt djupt så att hon kan läggas ner i sängen och fortsätta sova där.

Vi har börjat en hel del mad smakportioner här hemma och båda tjejerna tycker att det är jättegott med mat J När vi introducerar en ny smak kan de ibland vara lite skeptiska först men de gapar ändå och vill ha mer. Annars så dricker de ersättningen Baby Semp 2. De har storlek 68 i kläder nu men använder även vissa plagg i storlek 62 fortfarande. Tjejerna trivs fortfarande i sina liggdelar på vagnen och njuter för det mesta av promenader då de oftast sover. Tanken är att
vi byter till sittdel när liggdelarna blir för trånga eller när tjejerna blir allt mer intresserade av att kunna se sig omkring när vi är ute.


RSS 2.0