18 juni 2013 = Denise & Evelins 1-årsdag

Den 18 juni blev våra älskade småflickor ett år gamla :) Tänk att de redan funnits hos oss i över ett år. Trots en tuff start med flera veckor på neo så har detta året varit fantastiskt!
Tjejerna har växt oo utvecklats jättemycket från att ha varit pyttesmå o hjälplösa små varelser till att bli två delvis självständiga små individer med mycket personlighet. De är alldeles underbara!
 
Födelsedagen började med sång på morgonen o tjejerna tyckte nog mest att vi var konstiga som kom in o sjöng för dem på morgonen. Sedan hade vi paketöppning i vår stora säng innan Erik åkte vidare till jobbet.
 
 
Under förmiddagen hade vi sedan besök av två jämnåriga små kompisar o deras mammor för lite 1-årskalas :)
 
På eftermiddagen kom pappa/morfar o hälsade o då invigde även tjejerna sin pool de fick i present av oss.
 
På kvällen efter jobbet kom Eriks föräldrar/farmor o farfar o hälsade på en sväng. Även då badade barnen lite i poolen. Vid den här tiden kom också ett blomsterbud med en underbar bukett var till Denise och Evelin från Daniel o Lisa :)
 
Barnens första födelsedag bjöd på underbart väder o vi hade en toppendag!
 
 
 
 

Jacob o Ellens 1-årskalas

Den 15 juni var vi i Hjulsbro för att fira Eriks kusins tvillingar Ellen o Jacob som föddes 120625. Vädret var toppen så vi var ute på deras baksida hela eftermiddagen o det bjöds på grillbuffe från hyrkocken som fixade maten på plats :) Efter det blev det efterrätt samt senare även fika. Vi hade en mkt trevlig dag!
 

Sverige är underbart!

Igår var det svenska flaggans dag o Sveriges nationaldag :)

Det firade vi genom att njuta av den svenska naturen o sommaren på bästa tänkbara sätt genom att åka en långtur med Daniel o Lisas båt :) Det blev premiärturen i båt för Denise o Evelin o de skötte sig förvånansvärt bra med tanke på att de var trötta, hungriga o hade stora otympliga flytvästar på sig.

Vi åkte runt i Rimforsas sjösystem o var i sjöarna Järnlunden, Åsunden o Emmern. Stannade till vid en brygga i Åsunden för lite grillning av hamburgare o skålande i champagne :)

Tack för en helt underbar dag Daniel o Lisa! Vi ser fram emot favorit i repris flera gånger i sommar :)


Första barnkalaset :)

I onsdags var vi på tjejernas första barnkalas hemma hos deras kompis Cajsa som fyllde 1 år :)
Tiden bara rusade iväg eftersom det va massa andra roliga barn där o desdutom bjöds det på en massa gott till både små o stora :)
Bilden är dock från när kalaset höll på att avrundas o flera barn redan gått hem. Tjejernas kalasoutfit fotades här hemma ;)


Barnens utveckling

För ungefär en månad sedan så började båda barnen att åla sig framåt på samma dag. De har sedan dess utvecklat sina färdigheter o Evelin ålar idag framåt som en liten larv med rumpan uppåt :) Snabbt går det o när hon väl har bestämt vart hon vill så gäller det att vara med i svängarna för hon tar sig förbi vissa hinder i vägen o kan tex ta sig ut på altanen själv trots hög tröskel.
Denise har övergett ålandet o sitter istället på rumpan o drar sig framåt/hoppar framåt. När hon väl bestämt sig så går det i rasande takt o det gäller att passa alla saker som är några decimeter över golvet. Hon har en klar fördel i att hon redan sitter upp o sedan når låååångt med sina små armar. Hon ställer sig upp på knä mot möbler o försöker nå ännu längre , men än har hon inte lyckats ställa sig upp själv. Nackdelen med Denise förflyttningsmetod är att det tar stopp vid trösklar o liknande. Denise har dock senaste veckan lärt sig att ta några kryptag o detta sker just nu uteslutande där det är knöligt/besvärligt underlag så som gräs o filtar ute o det inte går att ta sig fram på rumpan. Evelin klättrar gärna på mig o kan då dra sig upp till stående men annars utforskar hon mest på golvnivån då hon inte kommit på hur man sätter sig från liggande än.

Tjejerna älskar att utforska här i huset o tvbänken med dess innehåll är hett byte. Annars fungerar även kablar av alla de slag bra, gardiner o även kattmaten har fått sig ett par påhälsningar ;)

Ute tycker de om att känna på o smaka på gräset o njuta av när vinden blåser i håret. Gunga är jättehärligt de skulle kunna gunga långa stunder i sträck. I förra veckan var vi på gungturné här i samhället o testade tre olika gungar eller fem olika blir det egentligen eftersom barnen hade varsina gungor o sedan en stor gemensam :)


Trädgårdspyssel o umgänge :)

Senaste tiden har det hänt en hel del saker :) både på hemmafronten o mycket umgänge :)

Vi har målat om en vägg hemma i färgen rauk o pysslat en del i trädgården. Jag har även gjort färdigt en tavla till barnens sovrum så nu tycker jag rummet känns klart :) Kan lägga upp bilder om någon är intresserad.

Mamma, Stefan o Stefan va o hälsa på oss. Då hjälpte min lillebror Stefan mig att bygga fina ställningar/stöd till våra vinbärsbuskar medan mamma o Stefan Jo passade barnen. Blev superbra o kommer bli så mkt lättare att sköta både buskarna o gräset nu :)

Har även planterat lite nytt i trädgården o planterat om en del samt rensat en massa. Hoppas på att det tar sig nu bara :)

Mamma, Stefan Jo, Lotti o Dennis var på besök o med sig hade Lotti o Dennis "flyttgröt" o en ampel med lila petunior som nu pryder altanen :)

I fredags hade vi besök av Eriks jobbarkompisar med respektive o grillade o hade trevligt :) Vi fick även ett nytt äppleträd av dem men ska byta det mot en annan sort då vi redan har ett träd med vinteräpplen.

Sen i lördags åkte vi till Daniel o Lisa i Rimforsa för umgänge o massa god mat tillsammans med mamma, Stefan o Stefan. Vi sov även över o var med på söndagen när de sjösatte sin nya båt Alice.

Vi har även hunnit med att ha möhippa för Carro o svensexa för Johannes den 25 maj. Jättelyckade tillställningar!


RSS 2.0