Altanen är invigd :)

Idag passade jag, Evelin o Denise på att inviga altanen i det underbara vädret :)
Medan tjejerna sov i vagnen så satt jag o njöt i solen, läste villa- o trädgårdstidning samt åt melon o vinddruvor :)
Efter att de vaknat så satt vi o lekte ett tag på altanen innan vi gick in för lite mat.


Påskfrukost

Valde att lyxa till det lite extra till frukost :) Är det påsk så är det!
Tjejerna verkar dock nöjda med sin vanliga frukost även idag :)


Långfredag

Långfredagen har idag fått en alldeles ny innebörd för mig. Nämligen att dagen varit extremt lång!
Vaknade när Erik gick upp runt 7 o runt den tuden vaknade även barnen o nu för ca 10 minuter sedan somnade äntligen Evelin. Jag skojar inte om jag säger att ögonen på mig går i kors o att jag skulle kunna somna stående.
Erik har varit o jobbat hela dagen, då de har deadline om ett par dagar, o körde in på uppfarten först nu så jag har varit ensam med barnen hela dagen o kvällen.

O till råga på allt så råkade jag duscha ner hela badrummet förut o nu när barnen väl sover o jag skulle koppla av vid tvn så slutade alla kanaler att fungera :(


Glad påsk!

Glad påsk önskar gulliganerna :)


9 månader!

Nu är det verkligen hög tid för en 9-månaderskrönika :)

 

Tjejerna blev ju 9 månader förra måndagen så bättre sent än aldrig. Jag kommer dock utgå från vad Denise o Evelin kan nu och hur de ligger till utvecklingsmässigt just nu :)

 

Sedan vi flyttade in i huset så har våra rutiner förändrats en hel del. Nu vaknar Denise och Evelin någongång vid 06.30-08.00 och är sedan vakna och somnar inte om även om de får mat. Så vi brukar börja dagen runt 07.30-08.00 när tjejerna tröttnat på att ligga i sina sängar och prata. Ibland på morgonen eller natten efter att de fått mat så har de börjat ta tag i nappen på nappflaskan och slår sedan nappflaskan i gaveln på spjälsängen eller drar den längs med spjälorna så det låter jättehögt, vilket de tycker är fascinerade.

 

När vi gått upp på morgonen så får Denise och Evelin leka lite i salongen på sin lekfilt antingen sittande eller på magen och kan ligga och prata med och leka vid varanda i uppåt en timme innan de tröttnat och hunnit bli hungriga. Som morgonmål får de 150ml ersättning i babysittrarna och efter det så får de sitta och leka en stund till innan de är trötta och vill sova vilket brukar vara runt 10.00-10.30 ungefär. Då klär jag på dem och lägger ut dem i vagnen för att sova och beroende på hur min agenda ser ut så tar jag antingen en promenad när det är dags för dem att sova eller så får de sova i vagnen i garaget om jag har mkt att fixa med inomhus. När vi promenarar så kan barnen sova i ca 1-2 timmar medan de i garaget kan sova upp till 3,5 timmar ibland.

 

När de vaknar från sin första vila så ä det dags för lunch vilken består av havregröt med någon fruktpure. Tjejerna brukar dela på en portion på 2,5dl ungefär innan de är nöjda.  Lunchen är tjejernas favoritmåltid på dagen och de har oftast inga problem att få i sig maten utan gapar och smaskar i sig. Efter lunchen få de leka på golvet igen och träna på att försöka ta sig fram.

 

Runt 16 är det dags för ett litet mellanmål som hittills främst har bestått av 120ml ersättning men som jag under denna vecka börjat byta ut mot yoghurt med fruktpure istället. Runt denna tiden så brukar de även bli trötta och brukar ta ett sovpass på en halvtimme-timme. Sedan leker de igen fram tills klockan 18-18.30 då de äter 0,5-1 burk köpt eller hemgjord matpure  som avslutas med någon fruktpure eller liknande.

Tjejerna håller sedan igång ett tag och Denise brukar somna runt 20-20.30 medan Evelin brukar vara vaken någon halvtimme längre. På kvällarna så sitter tjerjna med oss i soffan tills de somnar. Denise kan för det esta sitta lugnt och leka bredvid oss i soffan tills hon är trött och somnar medan Evelin ofta är ledsen och gnällig om kvällarna. Ibland går Erik omkring med Evelin tills hon somnar då vi inte orkar höra hennes gnäll och skrik längre. Tanken är att tjejerna sk avvänjas med detta och att de ska kunna somna i sina egna sängar men ett steg i taget får vi ta.

 

Tjejerna sover sedan vår flytt den 15 februari tillsammans i ett eget rum och det fungerar mycket bra. De vaknar dock fortfarande på nätterna ibland för nappistopp och ibland för mat. De äter fortfarande 120-150ml ersättning  mellan 1-2 ggr/kväll-natt. Vissa nätter är bättre än andra, men tanken är att vi ska försöka avvänja dem vid mat på nätterna så fort vi får möjlighet.

 

Denise fortsätter vara en väldigt lättflörtad och glad tjej som ler och charmar alla hon möter. Hon har dock börjat bli lite tykänslig och under de senast veckorna har det hänt att hon börjat gråta vid några tillfällen då andra personer närmat sig för fort eller kommit för nära henne. Hon lever även efter principen att ”syns inte mamma så finns hon inte” så det är många gånger per dag som hon blir gnällig och ledsen när jag försvinner ut synfältet, men ofta som går det som tur är över av sig själv när hon ser Evelin och att hon inte är ensam. Denise är mkt stadig och duktig på att sitta men trots detta så hittar man henne ofta liggande på magen nästa gång man tittar till henne då hon gärna lutar sig så långt fram att hon lägger över sig på mage. Hon är jätteduktig på att vrida sig runt när hon ligger på magen och hon förflyttar sig bra bakåt. Däremot så har hon inte kommit på hur hon ska ta sig framåt men hon har börjat att försöka använda benen allt mer för att förflytta sig.

 

Sedan ett par veckor tillbaka så pratar Denise mycket och ser ut som en liten fisk när hon säger babababa, dadadad, mamamama osv. Denise är även en mycket bestämd liten dam vilket märks allt tydligare ju äldre hon blir. Om hon inte får som hon vill så börjar hon gnälla eller skrika och om det är någon mat hon inte vill äta så kniper hon ihop läpparna hårt. Denise vill gärna ha uppmärksamhet och när hon ser någon av oss vuxna som börjar hon ofta gnälla för att tillkalla vår uppmärksamhet. Men om vi inte syns så kan hon leka på jättebra och vara nöjd med livet :) En lek som Denise tyker är väldigt rolig just nu är att slå sake mot underlaget, tex leksaker i golvet eller händerna i brickan på matstolen.

Evelin är en liten tjej som är fundersam och analyserar sin omgivning och främmande människor innan hon börjar ta för sig och bjuda på sig själv. Evelin är lugn och jämn i humöret för det mesta och blir i princip bara gnällig eller ledsen då hon är trött, hungrig eller om hon behöver ny blöja. Däremellan så är hon oftast nöjd med livet och kan sitta och leka bredvid Denise. Dock så har hon börjat bli gnällig/ledsen allt oftare när Denise är gnällig/ledsen. Vid några tillfällen så har hon även börjat gråta hysterisk när Denise varit allt för gnällig och högljudd.

 

Evelin sitter stabilt och om man satt henne på en plats så sitter hon ofta kvar där tills man flyttar på henne. Hon sträcker sig åt alla håll och tar de leksaker som ligger runt omkring henne. När hon ligger på magen så tar hon sig bakåt och runt bra men framåt är svårare. Hon försöker dock ta sig framåt med hjälp av händerna och böjer upp benen längs sidorna och försöker skjuta ifrån med fötterna. Hon putar även upp med rumpan och försöker dra i benen under sig men då brukar huvudet åka ner i magen istället. Ibland så resultera rhennes försök i att hon ligger och balanserar på magen och sprattlar med armarna och benen. Detta gör hon även om hon ligger på magen och blir glad när man ropar på henne eller pratar med henne. Likaså när hon blir glad om man plockar upp henne så sprattlar hon med benen och kroppen. Evelin är som en liten fisk som sprattlar på land och som är jätteduktig på att simma när vi är iväg på babysimmet.

 

Ju äldre Evelin och Denise blir desto mer glädje märker vi att de har av varandra. Nu så är de nöjda och kan sysselsätta sig själva långa studer så länge de är tillsammans, men så fort man tar bort en av dem för tex blöjbyte så blir den andra av dem genast mer rastlös och gnällig. Det är så underbart att se hur de kommunicerar med varandra och vilket band de redan har till varandra :)

 

 

 


Pappa o Mamma

Denise tränar för fullt på att säga mamma o pappa :)
Det hon oftast säger är bababa långa stunder o flera gånger om dagen o har så gjort i över en veckas tid.
Igår började hon dock med nåt nytt till min förtjusning o det är att säga mamama :) Det sker inte jätteofta men när hon säger det så är det jättegulligt ;)


Två kulinariska höjdpunkter :)

Idag har de små gullungarna varit med om två kulinariska höjdpunkter :)
Den första var mild yoghurt med mosad banan som tjejerna slukade direkt :)
Den andra var en isärklippt hushållspappersrulle, vilket fungerade bra det också men krävde lite blötläggning innan den gick att tugga i sig ;)


Helgen som var

I lördags hade vi besök av Eriks föräldrar o lillebror för litefödelsrdagsfirande mellan våra båda födelsedagar :)
Vi bjöd på räktårta, mandellängd o kladdkakecupcakes ;) Fick mucket av det vi önskat oss i form av bland annat grill, grilltändare, muggar samt assietter, trädgårdsspade o räfsa :)
Mkt trevlig dag o Evelin o Denise visade sin bästa sida o visade upp sina färdigheter :)

I söndags va vi först på babysim där tjejerna njöt massor o plaskade liss för fullt :) Första gången de fick testa på att dyka under vattnet också.
Efter babysimmet åkte vi hem för snabblunch innan det bar iväg till Norrköping för att hälsa på Herman, Emma, Juni o lilla nytillskottet Hugo :) En otroligt söt liten pojke som sov det mesta av tiden vi var där. Då jag vet att Emma läser här vill jag passa på att gratulera åter igen!


Golvlek

Just nu ligger barnen här på golvet o leker o tränar upp sin motorik. De ligger även o pratar med varandra för fullt :)

Denise mår bättre nu men fortfarande förkyld o hostig så vi stannade hemma från öppna förskolan idag också.
Får se om vi lyckas komma ut på en promenad idag om vädret blir lite varmare. För igår när vi skulle iväg på träning var vi insnöade. Fullt av snö på vägarna så att försöka ta sig fram med vagnen var inget alternativ.


Helgen som var

I fredags hade vi efterlängtat besök av Daniel & Lina :) vi umgicks o åt mkt god mat o efterrätt. Måste se till att ses snart igen nu när vi har lite mer plats :)

I lördags blev Erik o jag firade i förskott av min mamma, Stefan o lillebror Stefan :) vi fick både inflyttningsorkidé, pärlhyacinter samt ett välbehövligt presentkort på plantagen :)

Även Lisa var med under dagens firande o framåt kvällen kom även Daniel hit o vi käkade lite mat, såg melodifestivalen o sedan en 3Dfilm. Av Daniel o Lisa fick vi en jättebukett med tulpaner o även där presentkort från plantagen :)

Tack så mkt för en lyckad helg allihop!
Kramar


Liten febrig tjej :(

Just nu är det inget bra med våran lilla Denise :( Hon har haft över 39graders feber sen i lördags kväll o hade en morgontemp på 39,6 idag.
Det är tydligt att hon inte mår bra för hon är jättehängig, ledsen o orkar inte leka ens för en liten stund :(


Lite roligt måste man ha också ;)


Stora tjejer :)

Våra två små tjejer börjar bli så stora o duktiga :)
De sitter jättebra utan stöd men tappar fortfarande balansen ibland även om det blir allt mer sällan. Babygymmet får just nu agera sittmatta så det finns lite fallstöd ;)
De förflyttar sig runt på golvet o är jätteduktiga på att ta olika saker när de ligger ner. Även katterna försöker de ta när de kommer i närheten o katterna är också intressanta att titta på :)
När båda tjejerna är tillsammans så kan de sysselsätta varandra o de är mycket nöjdare än när de är ensamma.
De pratar också allt mer o Denise har börjat med en ny typ av ljud få hon säger bla bla bla, ja ja ja o liknande i många olika tonlägen.
Jag tror även det kan vara tänder på G hos båda barnen då de gärna tuggar på bitleksaker o napparna.


Babysim :)

Nu har vi äntligen kommit igång med babysim för tjejerna :)
Första tillfället var i söndags o både Denise o Evelin var som små fiskar i vattnet o såg ut att njuta ordentligt av att få sprattla runt i det varma vattnet :)
Babysimgruppen som tjejerna började i är en grupp som pågått hela terminen men det känns som att Evelin o Denise anpassade sig o platsade bra där :)
I söndags hade tjejerna badblöjor på sig men vid nästa tillfälle ska vi köpa blöjbyxor som de kan ha sen framöver :)
På söndag är det dags igen o det ser vi fram emot!


Träning x 2

Förra onsdagen så gick jag på mitt första riktiga träningspass på länge, barnvagns-crossfit :)
Vi var ett helt gäng mammor med barnvagnar som träffades ute för lite träning i det underbara vädret som dagen bjöd på. Jag trodde det skulle vara ett lätt pass med barnvagnspromenad o lite benövningar o liknande samtidigt som man promenerade, men tji fick jag ;)
Det var ett riktigt tufft pass med många olika styrkeövningar o konditionspass, bland annat sprint uppför Himnafjället.
Jobbigt men jättekul!

Idag var andra passet o det va lika roligt idag :) Dock inte lika bra väder utan lite gråruggigt + att jag kände av min förkylning o inte orkade ta i riktigt lika mycket.

I söndags var vi o shoppade lite nya träningskläder till mig som jag använde idag o de funkade perfekt :)
Köpte vindbyxor, vindjacka o en isolerande tröja att ha som lager 2 :)
Dåligt med uppdatering

Jag vet att det blivit dåligt med uppdateringar nu ett tag. Jag har flera gånger tänkt uppdatera men det har kommit saker i vägen.
Just nu är jag inne i en period då jag är väldigt trött. Tror flytten o allt kring den kommit ifatt mig nu + att alla månader utan sammanhängande nattsömn börjat sätta sina spår allt mer.
Så mitt projekt just nu är att göra saker som ger mig massa ny ork o energi. Ni får gärna hjälpa mig om ni vill :)
Kramar


RSS 2.0