Den grymma verkligheten

Inte uppdaterat på länge. Tanken finns där nästan dagligen men inte orken.
Barnen är förkylda o sover varken på kvällarna eller nätterna så alla former av egentid uteblir. Vi slänger i oss kvällsmaten till gnäll o skrik från barnens sovrum för att sedan försöka få barnen att somna vilket kan ta flera timmar. Sedan dröjer det inte länge innan nattkrånglet börjar.
Nattsömnen räcker inte till för att ladda om o orka ordentligt.
Barnen är extra gnälliga eftersom de är förkylda o det gör inte saken bättre att de båda två håller på att få mer egna viljor så det skriks o gnälls när de inte fåt som de vill.
Att de dessutom utforskar nya höjder gör att det inte går att lämna dem många sekunder. Denise klättrar upp på hallsoffan, på köksstolarna o vidare upp på bordet. För någon dag sedan klättrade hon upp o dtällde sig på ryggstödet till soffan i lekrummet o tog böcker från översta hyllplanet i hyllan.
Evelin är lite lugnare på klättringsfronten för hon är kortare o når inte lika långt. Men hennes skrik när något går henne emot är inte att leka med. O på öppna förskolan är favoritsusselsättningdn att klättra upp på stolar o sedan vidare i upp på barnborden så fullt passande hela tiden.

Bjuder på lite bilder från senaste veckorna på mina älskade o otroligt charmiga döttrar :)

!!!!! KOMMER SNART DÅ BLOGG-APPEN STRULAR!!!!


Barnen önskar sig:

Dessa klänningar att ha i jul :)
Dock så börjar de redan ta slut i butikerna så det gäller att skynda på. De finns på Lindex för 199kr o jag tror det går att ta storlek 92 men om det verkar jättestort så kan storlek 86 bli bättre. Intresserad av att sponsra med dessa? Säg gärna till eller överraska :)(dock med risk för dubbelköp)


Guldlock o tuffingar :)

Denise har verkligen blivit en liten guldlock, speciellt när hon är nybadad :)
Våra tjejer är små men tuffa o vet att man då ska ha mössan på sig inne ;)


Söttvillingar o ballonglek :)

Idag var vi på öppna förskolan igen o under sångstunden så var det några lite äldre tjejer som tittade på Denise o Evelin o sa att de tyckte de hade fina tröjor på sig. Sedan så sa en av tjejerna att Denise o Evelin var söttvillingarna :) Tyckte det va så gulligt :)

Framåt seneftermiddagen så började Evelin o Denise bli gnälliga så jag blåste upp varsin ballong som blev väldigt populära :) Det lektes med dem konstant tills det sa "Pang" ;)


Onsdag

Idag vaknade vi samtidigt med Erik så gick upp strax efter 7 vilket kändes alldeles för tidigt ;)
Var hemma o lekte o kämpade på till strax efter 11 då tjejerna fick mat o sen sov de i 2,5 timmar. Bär de vaknat klädde vi på oss o begav oss till lekplatsen :)
Soligt väder ett tag innan solen gick ner men väldigt kallt. Under fem grader varmt. Svårt att veta hur vi ska klä oss just nu men det verkade som tjejerna var ganska lagom varma iaf :)


16-månader+ krönika

Längesedan jag tog mig tid att skriva ner vad som händer i barnens utveckling. Tiden bara rusar i väg o just nu är barnen inne i en period då det händer nya saker hela tiden.

De älskar när vi läser böcker för dem och de kan nu härma många djurljud :) De djurläten som båda barnen kan härma är kaninen (tatatata), katten (aaaa), fiskarna (Denise-bobobobo, Evelin-dededede) o kossan(uuuuuu/buuu/muuu). Denise vet även att hunden säger voff och Evelin är duktig på att säga som hästen ihihihi. Kanske glömt något nu men påminn mig i så fall :) När vi har läst böcker flera gånger så lär sig Evelin vad som kommer på nästa sida i boken :) Så i boken med djurläten börjar hon låta som kaninen innan vi vänder sida o i boken ”I ett hus vid skogens slut” börjar hon klappa händerna sidan innan vi läser ”knackar på dess port” (tror det beror på att hon tror det är ”klappar på dess port”).

 

Andra saker som barnen nu kan säga är hej(eeeej), hejdå(eddå,heddå), mamma, pappa, Vad är det( ä dä). Denise säger även macka(acka, gacka) o katt(kaaa). Denise härmar även det jag säger ofta så hon har sagt många ord enstaka gånger tex banan(ba), lampa(pa), barbapapa(bapa) mm. Båda barnen pratar även väldigt mycket oförståeligt just nu o Denise säger mest gogog, goggel, goggel o Evelin säger lite olika men mycket dedadad, nenene o liknande.

Tjejerna förstår jättemycket nu så det går att säga åt dem att hämta olika saker o ge dem till mig. Perfekt då det blir lite av en lek ibland o annars kan underlätta tex vid påklädning :) Dock så gör de ju inte alltid som jag vill trots att de förstår vad jag säger. Iblandspringer/kryper de åt andra hållet när jag ber dem komma.

 

Något mer som båda barnen har lärt sig är sina olika kroppsdelar. Eller inte alla men flera stycken :) Evelin är mest intresserad av att visa var de olika kroppsdelarna sitter o blir ofta jätteglad när hon får visa, speciellt ögon är mycket intressanta just nu. När hon ska visa var foten är så sparkar hon med foten o när hon ksa visa var handen/händerna är så klappar hon ofta händerna :) Andra kroppsdelar de kan är näsa, mun, öga, öra, håret, magen.

Barnen tycker det är jätteroligt att sjunga och när vi sjunger ”Imse vimse spindel”  så gör de rörelserna. Evelin gör även rörelserna till ”Klappa händerna när du är riktigt glad” och när det är andra sånger där man sjunger klappa händerna så gör hon det. Även till ”Blinka lilla stjärna” o den rockigare varianten av ”Bä bä vita lamm” gör Evelin rörelserna till ibland.

 

Evelin och Denise har även lärt sig att stapla ringar samt stjärnor på sina stapelleksaker. Testade idag med Brio-clownen och även den kunde de bygga ihop :) Senaste dagarna har Evelin lärt sig att få i formklossar i rätt hål om jag visar henne vilket hål de ska in i. Denise har jag inte tränat med då hon inte visat något intresse. Båda barnen har också lärt sig att stapla träklossar på varandra. Evelin lyckades stapla tre stycken på varandra idag innan det vippade. Tidigare har hon inte haft koncentration nog att bygga. Denisa har däremot kunnat stapla flera klossar på varandra i nån månads tid. Idag staplade hon sex klossar på varandra innan det rasade :)

 

Grovmotoriskt så går Denise hela tiden nu eller det vill säga då hon inte springer vilket hon nu har lärt sig :) Evelin kryper fortfarande fram men hon har blivit mer intresserad av att gå så hon går med gåvagnen o förflyttar möbler framför sig när hon går. Evelin tycker även att det är jättekul att gå när vi håller henne i händerna och kan gå när i håller henne i en hand men om hon får välja så ska hon hålla i två händer. Att stå själv utan att hålla sig i kan hon ibland när hon inte tänker på det men hon tycker att det är otäckt så om vi försöker få henne att stå själv så sätter hon sig ner.

Båda tjejerna har även blivit riktiga klätterapor som ska klättra på att här hemma. Så de är ofta i vardagsrumssoffan o klättrar runt samt i fåtöljen o på de små stolarna i sitt rum. Ett annat roligt ställe att klättra upp i är våran säng där de gärna klättrar upp o busar runt bland täcken o kuddar. Denise kan även klättra upp i soffan i lekrummet men den är lite för hög för att Evelin ska lyckas. De sätter sig gärna o gungar gunghäst, åker bobbycar eller klättrar upp i sina babysitters o gungar.

 

Barnen äter fortfarande välling till frukost de flesta dagarna och sedan äter de lunch vid 11.30 ungefär. Ibland får de någon frukt däremellan beroende på när de vaknar. Efter lunchen så sover de i vagnen i garaget o det blir oftast runt 2 timmar. Vi äter mellis med macka o mjölk/vatten/yoghurt o eventuellt frukt runt 15 samt kvällsmat vid 18-18.30. Sedan vid 19-19.30 får de en flaska välling innan de ska sova. Mycket av maten kan barnen nu äta själva o då framförallt med händerna. Ibland får de även sked eller gaffel men då hjälper vi dem att få upp maten först. Senaste vecka har de börjat få en varsin tallrik vid måltiderna från att tidigare ha ätit direkt från bordet på stolen. Det fungerar helt ok nu men vi måste fortfarande vara med o passa så inte tallriken o dess innehåll åker i golvet.

Evelin har tre tänder i överkäken o fyra tänder i nederkäken som alla har kommit fram helt. Denise har tre hela tänder i överkäken samt en som precis tittat igenom o två hela tänder där nere samt en som kommit halvvägs upp o en som precis tittat igenom

 
 

Denise o Evelin leker oftast jättebra tillsammans o det är så härligt att se samt höra dem skratta ihop :) De är just nu inne i en period då de gärna delar med sig av sakerna o om en av dem har två leksaker så ger hon en till sin syster antingen självmant eller om jag uppmanar till det :) Evelin är generellt en väldigt glad tjej. Hon skrattar jätteofta o det ska mycket till för att hon ska bli på dåligt humör. Det händer i princip bara när hon är trött eller hungrig samt ibland när hon känner sig illa behandlad. Denise har allt mer börjat visa en egen o stark vilja samt visa upp ett riktigt temperament. När hon inte får det hon vill eller får göra som hon vill så bryter hon allt oftare ihop o krokodiltårar rinner nerför hennes kinder. Som tur är så är det lätt att avleda hennes uppmärksamhet så hon blir snabbt glad igen.

 

 

 


EFTERLYSNING!

Jag söker barn/juniorstolar från Ikea med namnet hepola. De kallas även agam ibland. Har du någon du vill bli av med eller känner någon som har så hör av dig!


Onsdag, torsdag, fredag

I onsdags em efter lunch packade vi in oss i bilen o styrde mot Rimforsa för ett besök hos Nina o Felicia :) Vi hade en jättetrevlig em men först innelek o våfflor till mellis innan vi gick till en stor lekplats o lekte :) Har tyvärr inga bilder att bjuda på därifrån eftersom jag glömde kameran i Rimforsa när vi åkte hem.

Torsdag fm spenderades på öppna förskolan med sångstund o lek :) Konstigt nog var det ganska få barn där trots att det är höstlov så det va lugnt o skönt. På em höll vi oss inne o byggde med duplo.

Igår fredag var vi inne o lekte på fm men när Erik kom hem runt 15 så trotsade vi vädret o gick ut o lekte :) Testade en ny lekplats vid ica som passade våra småttingar bra. Men det blev kallt om händerna eftersom vantarna blev genomblöta :/
Efter leken handlade vi lite innan vi promenerade hemåt med två somnande barn i vagnen.
Tyvärr så gav fredagskvällen en hel del övrigt att önska :( Barn som inte ville sova, som gnällde o som vi tillslut fick lägga oss med i varsin soffa för att få dem att somna. Evelin fortsatte gnälla hela natten men sov ändå i sin säng framåt morgonen.

 


RSS 2.0